Ikkunakalvo

Mä olen miettinyt kotimme yhtä ongelmaa: Näkyvyys. Asumme asemalla. Kirjaimellisesti. Eli olemme kuin näyteikkunassa.
Tämä ei ole ongelma tässä päässä taloa missä nyt asumme, tämä on vähän sivussa ja edessä peittävää pusikkoa.Vaan aina kun remontoimme tuolla eteläpäässä, mietin että olemme ihan siinä aseman laiturin kohdalla. Jotenkin ei houkuttele ajatus että hyörimme keittiössä illalla pimeän tultua ja kaikki näkyy ulos.
Olenkin siis miettinyt että miten estäisimme näkyvyyttä ulos, mutta saisimme kuitenkin valon sisään.

Viimeksi kun katsoin Tyylivarkaita netti-tv:stä, ratkaisu hyppäsi silmiin: Ikkunakalvo! Vau mikä idea! Verhot itsessään voisi jäädä hyvin kevyiksi, ja alempiin ruutuihin voisimme laittaa tuollaiset kauniit kalvot jotka päästävät valon sisään, mutta peittävät näkyvyyttä ulos. (Tai ainakin osa kalvoista peittää, en tiedä tekeekö kaikki niin)
Nämä on melko halpoja, helppo kiinnittää ja ne voi poistaa ja laittaa takaisin helposti. Mahtavaa!
Tällaiset ainakin keittiöön, luultavasti myös olohuoneeseen.

Hauskoja ovat myös tällaiset kuvat jotka ei niinkään peitä, mutta ovat koristeena, vaikka just lastenhuoneeseen!

-Henna-

Lähteet: yourdecoshop.fi, dekoro.fi, helsinkiliving.fi

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Ennen käytettiin jääkukkalakkaa esim. saunan ikkunoissa. No juu ei ehkä yhtä siistiä kuin tuollainen kalvo. Mutta tuli idea mieleen.
  Timo

 2. 2

  sanoo

  Meillä on just tuota pelargonikalvoa ollut keittiön ikkunoissa, tosi toimiva juttu.

  Yksi ikkuna on suoraan naapurin rivitalon parkkipaikan kohdalla ja kalvo on kivasti "suojannut selustaa" kun istuu ruokapöydässä.

 3. 4

  Johanna sanoo

  Mä olen laittanut saunan, kylppärin ja vessan pikkuikkunoihin ihan vaan kontaktimuovia peitoksi. Halpis ratkaisu, mutta ihan siistin näköinen ja ei estä valoa tulemasta sisään.:)

 4. 5

  sanoo

  Mietin vaan, että eikö niihin korkeisiin ikkunoihin sovi kappa? siihen alas? Tietty se pitäis olla pitsinen tms. ohut kangas. Ei niin peitä ja antaa valon tulla. Jotenkin vaan sopii niin vanhaan taloon ja korkeisiin ikkunoihin :))

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  meillä on tuota veskin pikkuikkunassa ja toimii loistavasti. Ja mikä parasta, lähtee jälkiä jättämättä pois, kun kyllästyy. En ehkä tuota edellisen kommentoijan mainitsemaan kontaktimuovia ikkunaan laittaisi.
  -elli

 6. 7

  sanoo

  Timo: Jääkukkalakkaa? Jääkukkakuvio olisi kanssa kiva, tosin talvisin se tulee omasta takaa.:D Ainakin osaan ikkunoista…

  Pilvitarha: Ai teillä on sitä! En oo ikinä kuvissa ainakaan huomannut.:O

  AnnaRiikka: Kiitos vinkistä, käyn katsomassa!

  Johanna: Eiks se kontaktimuovi jää aika ilkeesti kiinni siihen lasiin? Muistaakseni siinä on kuitenkin ihan kunnon liima?

  Niina: Se mulla oli eka mielessä, mutta mä en jotenkin nyt tänne halua sellaista "mummolafiilistä", tai mä en osaa selittää mitä tarkoitan… mut ne ei oikein ole noiden ikkunoiden tyyliä. ja muutenkin noissa ikkunoissa on aika korkea se alempikin ruutu et sais olla sitten aika korkeat kapat. Plus et mä haluan saada ikkunat helposti auki keittiössä. Mut jos en noita kalvoja ota, niin sit jonkinlaiset kapat on pakko olla ja ne pitsiset olisi sitten melkeinpä parhaat.

  Elli: Kiva kuulla hyviä kokemuksia! Mä just mietin sitä et noissa on tosiaan kiva kun helppo laittaa ja irrottaa, niin niitä voi sitten vaikka vaihdellakin vuodenajan mukaan?

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Tainnut olla jääkukkalakka niin kovaa kamaa että sitä ei enää valmisteta. Sellainen käsitys jäi pienellä googlaamisella.
  Timo

 8. 9

  sanoo

  Aamulla kun kävin saattamassa poikaa kouluun, niin kävelin tarkoituksella radanvartta kotiinpäin ja vähän tiirailin teidän ikkunoita. 😀

  Ei kyllä hirveesti mitään nää asemalta, ellei nyt oikeasti ota asiakseen tiirailla 😉 Mut ymmärrän kyllä tunteen siitä että sisälle näkyy.

  Tollaset kalvot on kivoja. Meidän äiti teetti ihan lasiliikkeessä ruudun vessaan 'röpelöisestä lasista', kun kotonakotona on vessa tehty vanhaan ruokakomeroon, jossa on ikkuna pihalle..

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Me laitatettiin meidän terassin sivulasituksiin kalvot. Kävi ihan ammattilainen laittamassa. Siistiä ja hyvää jälkeä. Vähän olisin ottanut ehkä läpinäkyvämmän, mutta ihan yes tuokin (mies valkkasi). Tais olla ihan vantaalainen liikekin.

  T.päkkänä

 10. 12

  sanoo

  KatriA: Mä en ole ikinä nähnyt iltasella et miten tonne toiseen päätyyn näkee kun sielä on valot päällä, kun ei sielä ole ikinä valot silloin. Eli en sit tiedä miten hyvin sinne näkyy, vai onko ikkunat niin korkealla että ei näy. Mut anyway, siitä tosiaan tulee ainakin itelle olo että olisi näyteikkunassa.:D
  ja kun siinä on tosiaan se, että ihmiset oikeasti seisoo siinä paikallaan junaa odottaessaan, ja kun muuta tekemistä ei ole, niin ihmiset kyllä kattelee tänne. Ei sen puoleen, niin mäkin kattelisin/kattelen, mun mielestä on ihana katsella koteihin pimeän aikaan.:D

  Päkkänä: Miten kaikki tuntuu tietävän näistä kalvoista, ja mulle tää on ihan uusi juttu!:O 😀 Mut hienoa, hyviä kokemuksia kuulee mielellään!:)

  Anu: Ai saako Ikeasta sellaista kalvoa? Siis saako sitä vieläkin? Mistä sieltä?:O

 11. 13

  sanoo

  Äh, tuleekohan tämäkommentti nyt moneen kertaan… Tässävieläkolmas yritys…

  Hei,

  Tämä oli ajankohtainen postaus meillekin. Pitää zoomailla mahtuisiko tuollainen kissa meidän WC:n ikkunaan. 🙂

  Niin ja kiitos kivasta blogista! 🙂

  -Tuulevi

 12. 15

  sanoo

  Töissä meillä on lasten tilassa ikkunat kirjaimellisesti lattiasta kattoon puolentoista seinän verran ja edessä kulkee kävelytie. Kyllä, kiitän päivittäin arkkitehtia tästä "käytännöllisestä" ja "mukavasta" ratkaisusta. Tänä talvena lapset tuputtivat lunta alimpaan ikkunaan rasvattomalla piimällä. Hetken maalauksen jälkeen haisi aika voimakkaasti piimältä, mutta se hävisi pian. Piimästä ei tosin pitkäaikaiseen käyttöön taida olla..

  http://www.hs.fi/artikkeli/Piim%C3%A4ll%C3%A4+lumit%C3%A4hti%C3%A4+ikkunaan/1135251266104

 13. 16

  sanoo

  Hankin tuota kalvoa ihan perus jääikkunaa. Toimii ja osan laitoin ihan vaan ikkunan alareunaan ns. kapaksi. Nyt voidaan sivuverhoja ja on valoisampaa eikä naapurin katseet häiritse ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *