30

30-vuotta sitten, vuonna 1984, illalla vähän ennen kello kahtatoista mun äitini synnytti esikoisensa, minut. Mikä ei ehkä ollut kovin helppoa, olin melkoisen iso vauva!  Nyt vuonna 2014 mä olen 30-vuotias, äidin neljästä biologisesta lapsesta se vanhin mutta selkeästi pienin, heh!

Nyt mä olen oikeasti ihan aikuinen, ja elän oikeastaan tähän astisen elämäni parasta aikaa. Ei tunnu kovin pahalta edes olla tässä iässä, varsinkin kun mun ympärillä on monta upeaa neli-ja viisikymppistä naista. Heistä näkee miten ikä on vaan numero. Oikeasti olen onnellisempi tässä iässä kuin vaikka päälle 20-vuotiaana, jolloin olin elämäni kanssa aika hukassa. Lisäksi tämä ikä on esim työn puolesta uskottavampi. Kun aloitin näitä töitä, olin selkeästi nuorimpia ja aina se ei ole ollut kovin hyvä asia.

Alan myös uskoa siihen, että mitä vanhempi olet, sitä itsevarmempi olet. Ei tarvitse esittää mitään. Mä olen mä, pieni punapää jolla on tatuointeja, mummomaiset harrastukset, musiikkimaku jazzista rockiin, paljon lapsia, parrakas mies, vanha talo ja joka rakastaa antiikkia ja värejä. Nykyään rakastan rutiineja, en jaksa enää bilettää kovin usein ja olen vihdoin hurahtanut siihen urheiluunkin. Toteutan haaveita ja elän niinkuin haluan.

Päivää on juhlittu kahvitellen sukulaisten kanssa, mummin laskiaispullia syöden. Mikin kerhon jälkeen lähdettiin vielä perheen kesken Helsinkiin etsimään antiikkia (ei löytynyt) ja syömään. Ensi viikolla juhlitaan sitten enemmän, mulla on piiiiiitkästä aikaa muutama päivä lomaa, tiedossa hemmotteluhoitoja, ravintola, ystäviä, sukulaisia, kaunistautumista, miehillä puvut ja naisilla vaatteet viimeisen päälle. Yö hotellissa ja ihana hotelli-aamupala. I-ha-naa!

Suuri kiitos edelliseen kommentoineille. Se oli taas postaus jonka julkaisua hetken mietin. ”Ketä kiinnostaa ei-urheilijan lenkkeilyintoilu” mutta jälleen huomasin että turha edes miettiä tuollaisia. Mun mielestä oli mielettömän hienoa että tykkäsitte niin kovasti, ja mikä parasta, ainakin muutama sai tuosta kipinän lähteä lenkille! Ihan mahtavaa! Oon tosi ylpeä itsestäni ja teistä, tuli niin hyvä mieli!:)
Kommentteja lukiessa innostuin itsekin lähtemään vielä illalla lenkille, vaikka tänään ei pitänyt. Vedin vielä tosi hyvällä fiiliksellä, ja juoksu meni kevyesti. Kotiin palasin hymyssä suin, täydellinen lopetus synttäreille!

Kiitos siis teille!

-Aikuinen Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kovasti onnea 30 vuotiaalle. 🙂 Itse täytin jo muutama vuosi sitten, mutta kyllä, ihan paras ikä, vielä ei ole todellakaan vanha, mutta on kuitenkin löytänyt paikkansa, kiva kirjoitus. Mukavaa iltaa. 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Oikein paljon ONNEA! Kylläpä on herkullisen näköisiä laskiaspullia!
  toivoo: Anne blogiasi ahkerasti seuraava

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Paljon onnea tasavuosista! Ja kyllä meno vaan paranee iän myötä!
  T: Henna (yli 40-v.)

 4. 5

  sanoo

  Onnea! Sanoisin, että nyt edessä on elämän paras vuosikymmen. Nuoruuden epävarmuudet takana ja kaikki ovet avoinna!

 5. 6

  sanoo

  Tosi hyvin kirjoitettu, myös tuo edellinen juoksupostaus! Hienoja oivalluksia niin iästä kuin kuntoilusta! Mäkin innostuin lähtemään vielä iltalenkille ja siitä taas tuli niin hyvä olo, että nyt haluis uudelleen melkein joka ilta. 🙂 Se on kiva kipinä, jonka toivois pysyvän aina yllä!

  Onnea vielä tätäkin kautta! Mä olisin halunnu lähettää sulle kortin, mutta en löytänyt osoitetta. 🙂 30 on tosi hyvä ikä. Mäkään en kriiseillyt yhtään, toivottavasti sellainen ei iske seuraavien tasalukujen lähestyessä. Huih, onneksi siihen on vielä vuosia aikaa! 🙂

 6. 7

  sanoo

  Harva sun ikäinen on noin onnellinen itsessään ja elämäntilanteessaaan. Tiedä se. TODELLA moni vielä etsii itseään ja miettii että jotain pitäis olla, mutta mitä.
  Sinä olet sekä onnekas että viisas, kun olet osannut seurata omaa tähteäsi.

  Erityiskiitos siitä, että tunnet upeita neli ja viisikymppisiä 😀 Mä ehdin jo tänään miettiä, et miten minä vanhus voin tulla juhlimaan nuorison kanssa? 🙂

  Halaus!

 7. 8

  sanoo

  Paljon paljon onnea! Olen ihan samaa mieltä, näin yli kolmekymppisenä on monessa mielessä kivempaa kuin parikymppisenä 🙂 Tietää jo vähän paremmin mitä haluaa ja voi ihan rauhassa keskittyä niihin asioihin mistä nauttii, oli ne sitten kuinka "mummojuttuja" tai lapsellisia tahansa. Kuten sanoit, ei tarvi esittää mitään, eikä ajatella mitä muut ajattelee. Juhlat hotelliöineen kuulostaa todellakin i-ha-nalta! Pitäkää kivaa! 🙂
  T.Johanna 35v (www.pullaajapaivanpaistetta.blogspot.com)

  • 8.1

   sanoo

   Ainiin! Luin joskus luotettavasta tietolähteestä (olisko ollu iltalehti tai iltasanomat ;)) että nainen on onnellisimmillaan keskimäärin 35-vuotiaana! Että sulla on nää huippuhetket vielä tuloillaan (ja toisilla alamäki aluillaan, heh ) 😀

 8. 12

  sanoo

  Onnittelut !
  Olen sinua reilusti vanhempi,mutta onneksi ika on vain numeroita…Tiedoksi vain,etta edessapain vain hyvia fiiliksia vaikka ikaa tulee!!!

  • 12.1

   sanoo

   Kissatäti 52wee komppaa: TÄYSIN samaa mieltä! Joka iässä on ne hyvät ja vähemmän hyvät juttunsa…Mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän saa asioihin perspektiiviä- kaikentietävästä kaksikymppisestä tähän ikään jolloin voi iloisena myöntää itselleen ettei tarvii tietää kaikesta kaikkea ja pärjätä maailmassa omin avuin :o) Se on kuulkaas aika vapauttavaa!!!

 9. 17

  sanoo

  Onnea Henna! Ihanasti itestäsi kirjoitat, just osuva kuvaus, tunnistan sut siitä! =) Ihanaa synttäripäivää!

 10. 18

  sanoo

  Onnea 3-kymppiselle! 🙂 Olen samaa mieltä, tämän ikäisenä on paljon mukavampaa kuin 2-kymppisenä oli ja tästä se vaan paranee koko ajan. En malta odottaa, että olen vanha ja viisas mummeli. Äitinikin sanoi, että hänen paras osuus alkoi 5-kymppisenä.

 11. 20

  Anonyymi sanoo

  Onnea! Löysin vasta sun blogin, nyt tulee usein kurkattua mitä teille kuuluu!:) juttujasi on mukava lukea. Täytin itse juuri myös 10.2 vuosia,vähän enemmän vain ( 35v.) Ja tosi on,että nyt ei tarvii enää yrittää niin kovasti olla jonkinlainen,vaan nauttii elämästä paljon enemmän kuin 25v.!pienet asiat ilahduttaa ihan eri tavalla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *