Vispipuuro mustaherukoista
Perinteiseen vispipuuroon käytetään usein puolukkaa, mutta myös mustaherukka sopii siihen loistavasti, ellei jopa paremmin.
Viikonloppuna maalla käydessäsi huomasin, että marjapensaat olivat mustaherukoita pullollaan, jotakin niistä oli siis valmistettava. Vispipuuro on ollut yksi kestosuosikeistani, mutta mustaherkoista valmistettua en ole sitä tainnut vielä koskaan maistaa, joten asia piti korjata välittömästi. Täytyy kyllä sanoa, että maku on mielestäni maukkaampi ja täyteläisempi, kuin perinteinen puolukoista tai punaviinimarjoista valmistettu vispipuuro.
Mustaherkoista valmistetussa vispipuurossa on myös upea väri!
Mustaherukkavispipuuro
Ainekset
- 300 g
- mustaherukoita
- 1 l
- vettä
- 1 dl
- sokeria
- 1,5 dl
- mannasuurimoita
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1/4 tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kaada kattilaan puhdistetut mustaherukat, sokeri ja vesi. Keitä 5 minuuttia.
Siivilöi herukoiden kuoret, jos haluat lopputuloksen olevan samettisen pehmeää.
Lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Mausta puuro vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro kylmässä vedessä haaleaksi.
Vispaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.
Mustaherukkapuuron väri on kyllä vailla vertaa! En muista, koska viimeksi olen edes tehnyt perinteistä puolukkavispipuuroa – säilöimme viime vuonna höyrymehun marjasakasta keitettyä mehua pakkaseen vispipuuromehuvarastoksi. Vitsi että se osaakin olla hyvää, kun tarvitsee jotain pehmeää ja lohdullista 🙂
Jep, väri on kyllä mahtava ja maku 🙂 Helpommalla kyllä tosiaan pääsee, kun tekee vispipuuron valmiista mehusta. Mainio tapa hyödyntää myös höyrymehun marjasakka!