Uuniomena-puolukkakakku
Syksyn sato samassa paketissa – puolukkakakku ja uuniomenat. Kirpeä kakkupohja ja makoisat uuniomenat on parasta vaniljajäätelön kanssa!
Syksyn satoa parhaimmillaan herkullisen kakun muodossa. Kakun idea lähti valinnan vaikeudesta, sillä en osannut päättää puolukkakakun ja uuniomenien väliltä, joten päätin yhdistää ne. Siitä syntyi oikeastaan aika kivuttomasti uuniomena-puolukkakakku.
Omenat täytetään perinteisellä kanelilla maustetulla kaurahiutaletahnalla. Pohjassa maistuu puolukoiden lisäksi kardemumma. Yhdistelmä on kerrassaan mainio ja kakku on parasta vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Nyt leipomaan syksyn paras kakku!
Uuniomena-puolukkakakku
Ainekset (6 annosta)
- 100 g
- voita
- 1,5 dl
- sokeria
- 1
- kananmuna
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- kardemummaa
- 2 dl
- puolukkaa
- Omenat
- 7
- pientä omenaa (500 g)
- 1,5 dl
- kaurahiutaleita
- 0,5 dl
- fariinisokeria
- 1 tl
- kanelia
- 50 g
- voita
Tee näin:
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää 1 dl puolukoita ja kääntele ne taikinan joukkoon.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Levitä taikina vuokaan.
Valmista uuniomenien täyte. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, fariinisokeri ja kaneli. Lisää joukkoon sulatettu voi.
Poista omenista kara omenaporalla. Painele täyte omenien sisään. Asettele omenat vuokaan. Yksi keskelle ja loput ympärille kehäksi. Lisää loput puolukat omenien väleihin. Ripottele ylimääräinen täyte puolukoiden päälle.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoile kakku hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa.