Uuninakkivuoka – nakit ja muusi uudella tapaa
Laiskan kokin uuninakkivuoka valmistuu hetkessä. Perunamuusi onnistuu myös uunissa, joten turhaa tiskiä ei synny.
Puolivalmisteilla ruoka syntyy nopeammin ja ne sopivat mainiosti juurikin arkeen. Perunamuusin valmistus voi joskus tuntua hieman työläältä, joten kaupan pakastealtaan valmiit seokset toimivat ihan hyvin. Yhtä hyviä nämä ei tietenkään ole, mutta pienellä tuunauksella niistäkin saa ihan maukasta.
Kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa perunamuusia uunissa. Kaadoin pussin sisällön voideltuun uunivuokaan ja päälle pussin kyljessä olevan nestemäärän. Tällä kertaa veteen, sillä unohdin ostaa maidon. Vuoka laitetaan suoraan kylmään uuniin, joten muusi ehtii sulaa sitä mukaa, kuin uuni lämpiää. Uunin lämmettyä aikaa kuluu noin 20 minuuttia, kunnes muusi alkaa olla hieman kiinteämpää. Tässä vaiheessa muusia kannattaa sekoitella huolella.
Melkein valmiin muusin päälle kumotaan pussillinen nakkeja, hieman ketsuppia ja juustoraastetta. Vuoka takaisin uuniin vielä 20 minuutiksi ja uuninakit muusilla on valmista! Päälle hieman paahdettua sipulia ja tuoretta persiljaa.
Uuninakkivuoka
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- perunamuusiaines (Oolannin)
- 8 dl
- vettä tai maitoa
- 1 tl
- suolaa
- 300 g
- nakkeja
- 3-5 rkl
- ketsuppia
- 100 g
- juustoraastetta
- 1/2 dl
- paahdettua sipulia
- 1/4 rku
- persiljaa
Tee näin:
Kaada perunamuusiaines voideltuun uunivuokaan. Mittaa päälle vesi tai maito. Sekoita hieman. Nosta vuoka kylmään uuniin ja aseta uunin lämpötila 225 asteeseen. Pidä vuokaa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes muusi on hieman kiinteämpää.
Tee nakkeihin viillot ja nosta ne perunamuusin päälle uunivuokaan. Lisää juustoraaste ja ketsuppi.
Jatka paistamista uunin ylätasolla noin 20 min. Koristele valmis annos paahdetulla sipulirouheella.