Uppomuna-raejuustokulho
Täydellinen uppomuna raejuustopedillä avokadon ja muiden lisukkeiden kanssa. Tämä hieman parempi aamupala sopii mainiosti viikonloppuun.
Tässä mainio yhdistelmä astetta kevyempään aamupalaan. Kulhon pohjalle lusikoidaan pehmeää raejuustoa ja päälle laitoin vähän kaikkea mitä jääkaapista löytyi. Avokadoa, kurkkua, kevätsipulia ja marinoitua punasipulia. Päälle valmistetaan uppomuna ja pinnalle voi ripotella hieman siemnesekoitusta, chilirouhetta ja mustapippuria.
Kokonaisuus on täydellinen, mutta vähemmälläkin pärjää. Annoksen tärkeimmät asiat on kuitenkin uppomuna, avokado ja pehmeä raejuusto. Näiden pinnalle voi sitten ripotella kaikkea oman maun mukaan! Alla kuitenkin ohje juuri tähän versioon. Uppomuna-raejuustokulhon kanssa toimii myös rapeaksi paahdettu leipä, mutta sellainen pääsi itseltä tällä kertaa unohtumaan.
Uppomuna-raejuustokulho
Ainekset (2 annosta)
- 2
- munaa
- 1 L
- vettä
- 1/2 dl
- etikkaa
- Marinoitu punasipuli
- 1
- punasipuli
- 1 rkl
- sokeria
- 1 rkl
- valkoviinietikkaa
- 1/8 tl
- suolaa
- 2 tl
- öljyä
- Lisäksi
- 2 prk
- pehmeää raejuustoa
- 1
- avokado
- 1/4
- kurkkua
- 1
- kevätsipulin varsi
- 2 rkl
- siemensekoitusta
- 1/2 tl
- chilirouhetta
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- tuoretta persiljaa
Tee näin:
Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja viipaloi sipulit kattilaan. Lisää sokeri, etikka, suola ja öljy. Kiehauta ja siirrä pois levyltä. Anna jäähtyä ja tekeytyä.
Valmista uppomunat. Riko yksi muna kahvikuppiin tai pieneen kulhoon. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Pyöräytä hiljalleen poreileva vesi pyörteeksi lusikalla tai kauhalla. Kaada muna varovasti vesipyörteen keskelle. Keitä 3–4 minuuttia ja nosta muna pois reikäkauhalla.
Halkaise avokado ja poista siemen. Viipaloi se. Hienonna myös kurkku ja kevätsipuli.
Levitä lautaselle yksi purkki raejuustoa. Lisää puolet avokadosta, kurkusta, kevätsipulista ja punasipulista.
Nosta päälle uppomuna ja viimeistele annos siemensekoituksella, chilirouheella, mustapippurilla ja persiljalla.
Tarjoa uppomuna-raejuustokulhon kanssa paahdettua leipää.