Tomaattinen jauheliha-munakasrulla

Klassikko! Tämä mehukas munakasrulla on täytteiltään runsaan tomaattinen. Sen sisälle valmistetaan bolognese, joka saa kermaisen makunsa tuorejuustosta.

Munakasrulla on yksi sellaisista ruoista, joita valmistin paljon kun olin pieni. Perusraaka-aineita kuten kananmunia, maitoa ja vehnäjauhoja löytyi aina kaapista. Täytteitä sen sijaan piti miettiä hieman enemmän, kesäisin täytteiksi yleensä päätyivät sienet ja talvella pakastimesta kaivettu jauheliha. Sienistä syntyykin mielestäni se paras munakasrulla ja varsinkin kantarelleista tai suppilovahveroista. Mikäli pakastimesta löytyy sieniä, niin ne kannattaa kaivaa nyt esille ja kokeilla munakasrullan täytteeksi.

Tämä munakasrulla melko tavallinen versio, mutta halusin siitä kuitenkin voimakkaan tomaattisen, joten lisäsin joukkoon tomaattia murskan ja pyreen muodossa. Lisäksi sipulia ja porkkanaa, jolloin maku on aika lähelle bolognesekastiketta. Kastiketta kannattaa keitellä melko pitkään paistinpannulla, jotta se ei ole liian vetelää munakasrullan täytteeksi. Rullan pitää olla mehukas, mutta ei kuitenkaan liian, jotta kaikki täytteet eivät valuisi sitä leikatessa ulos. 

Jauheliha-munakasrulla

Ainekset (6 annosta)

5
kananmunaa
5 dl
kevytmaitoa
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
Täyte
400 g
jauhelihaa 10%
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
tomaattipyreetä
1
porkkana
400 g
tomaattimurskaa
1-2 tl
basilikaa (kuivattua)
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
180 g
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
100 g
juustoraastetta pinnalle
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Lisää pannulle myös tomaattipyree ja raastettu porkkana. Kuullota hetki ja lisää tomaattimurska ja tuorejuusto. Mausta basilikalla, mustapippurilla ja suolalla. Hauduta pannulla noin 10 minuuttia ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomaatit.

Levitä jauhelihatäyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukaksi rullaksi. Jätä rulla leivinpaperin päälle pellille.

Ripottele rullan päälle juustoraastetta. Paista jauheliha-munakasrullaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin

ruoka naposteltavat jauheliha kananmuna
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *