Täyteläinen kantarellitahna
Täyteläinen kantarellitahna ja rapea lapinnäkki ovat kerrassaan mainio makupari. Paahda sipulit ja mausteet kantarellien kanssa pannulla ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Tämä resepti ei ole ihan tavallisemmasta päästä valmistaa jotain syötävää kantarelleista. Sillä kantarellit jauhetaan tasaiseksi tahnaksi ja maustetaan mm. kuminalla, joka sointuu mielestäni kantarellin maun kanssa oikein hyvin. Kantarellitahnan seuraksi sopii vaalean mieto Lapinnäkki, joka päästää tahnan maun oikeuksiinsa. Uskoisin, että jokin muu vaalea leipä toimisi myös yhtä hyvin.
Tahnan valmistus on helppoa, sillä kantarellit ja sipulit paistetaan mausteiden kanssa ensin paistinpannulla rapsakoiksi. Ne siis saavat ihan kunnolla paahteista väriä. Sienten ollessa sopivat paahtuneita ne kaadetaan esimerkiksi tehosekoittimeen ja päälle mitataan kaikki loput ainekset. Sienet soseutuvat myös sauvasekoittimella, mutta rakenne saattaa jäädä hieman karkeammaksi.
Kantarellitahna
Ainekset (4 annosta)
- 200 g
- kantarelleja
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi
- 1 kpl
- sipuli
- 2 tl
- kuminaa
- 3-4 rkl
- oliiviöljyä
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 2 tl
- omenaviinietikkaa
- 1/2 tl
- suolaa
Tee näin:
Puhdista kantarellit ja nosta ne paistinpannulle. Paista kunnes kaikki niistä irronnut neste on haihtunut.
Lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja hienonnetut sipulit, sekä kumina. Paista kunnes sipuli ja sienet ovat saaneet paahteisen värin.
Kaada sienet tehosekoittimeen ja mittaa päälle loput oliiviöljystä, mustapippuri, omenaviinietikka ja suola. Soseuta tasaiseksi, jos tahna on liian paksua voit lisätä joukkoon lisää öljyä.
VINKKI!: Voit jättää muutaman paistetun kantarellin soseuttamatta ja koristella sillä valmiin tahnan. Lisäksi päälle sopii myös ruohosipuli.