Simasorbet ja siiderirusinat
Nauti sima tänä vuonna jäisenä! Kolmen raaka-aineen simasorbet on raikas jälkiruoka vappuun. Lisukkeena makoisat siiderirusinat!
Tämä vuonna siman sijaan pyöräytetään sorbet. Se valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta, joten todella yksinkertaisesta herkusta on kyse. Kaikki raaka-aineet mitataan kattilaan ja kiehautetaan nopeasti, sitten jäähdytys ja lopuksi pakastus. Simasorbet säilyttää pehmeän ja helposti lusikoitavan rakenteen, eikä pakastu kivikovaksi.
Mitäpä sima olisi ilman rusinoita, joten upotin ne yöksi kuivaan omenasiideriin. Näin ne turpoavat sellaisiksi, kuin ne ovat simassakin. Ne toimivatkin oikein kivasti tämän sorbetin kanssa.
Simasorbet ja siiderirusinat
Ainekset (6 annosta)
- 3
- sitruunaa (1 kuori ja 2 dl mehua)
- 2 dl
- fariinisokeria
- 4 dl
- vettä
- Siiderirusinat
- 1 dl
- rusinoita
- 2 dl
- kuivaa siideriä
Tee näin:
Raasta sitruunan kuori kattilaan. Mittaa joukkoon sitruunamehu, fariinisokeri ja vesi. Kiuhauta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi kattilassa. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 12 tuntia, mutta mieluiten yön yli.
Laita rusinat juomalasiin ja kaada päälle siideri. Peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.