Sienipasteijat kantarelleista
Herkulliset sienipasteijat syntyvät helposti kaupan valmiista voitaikinasta. Kokeile täytteeksi esimerkiksi kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita.
Jostain kumman syystä kaikki vanhat tutut sienipaikat ammottavat tyhjyyttään. Sienet ja varsinkin kantarellit ovat putkahtaneet pinnalle aivan uusiin paikkoihin. Varsinkin teiden varsilla niitä on ollut tänä vuonna paljon. Hirveän vilkkaan tien varrelta niitä ei kuitenkaan kannata poimia, sillä sienet kerääväät itseensä raskasmetalleja.
Litran verran kantarelleja kuitenkin löytyi kovan etsinnän jälkeen ja pian ajatukset olivatkin jo sienipasteijoissa. Haaveissa olisi ollut herkkutatit, mutta niitä ei löytynyt ainuttakaan. Näihin sienipasteijoihin voikin käyttää melkein mitä tahansa sieniä, jos onni suosii.
Sienipasteijat valmiista voitaikinasta
Ainekset
- 500 g
- voitaikinalevyjä
- täyte
- 1 l
- sieniä (esim. kantarelleja)
- 1 rkl
- voita
- 1 kpl
- sipuli
- 1 dl
- keitettyä riisiä
- 100 g
- tuorejuustoa
- 1 rkl
- tuoretta timjamia
- 1 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 1 tl
- sitruunamehua
- lisäksi
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- Muut ainesosat
Tee näin:
Ota voitaikinalevyt sulamaan.
Hienonna puhdistetut sienet ja paista niitä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota hetki ja kaada seos kulhoon jäähtymään.
Lisää joukkoon keitetty riisi ja tuorejuusto. Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sitruunamehua.
Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja venytä niitä hieman suuremmiksi.
Jaa täyte voitaikinapalojen päälle ja kostuta reunat vedellä. Painele reunat tiiviisti yhteen.
Voitele pasteijat ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.