Savusilakkapiirakka varhaisperunapohjalla
Keitetyistä varhaisperunoista saa mainion pohjan piirakalle. Savusilakkaa, kevätsipulia ja tilliä – näistä syntyy kesän maku!
Ylimääräisiksi jääneitä varhaisperunoita voi hyödyntää esimerkiksi näin ja valmistaa niistä piirakkapohja. Piirakkavuoka voidellaan huolella ja kypsät perunat painellaan tasaiseksi esimerkiksi juomalasin pohjaa apuna käyttäen. Pinnalle ripotellaan ohut kerros vehnäjauhoja, jotka sitovat perunoista irtoavaa nestettä ja pitää pohjan näin paremmin kasassa. Pinnalle kannattaa ripotella myös hieman suolaa, mikäli perunoissa ei ole tarpeeksi makua.
Tämän piirakan täytteiksi valitsin kesäiset klassikot savusilakan, kevätsipulin ja tillin. Ne sopivat mainiosti varhaisperunoiden kanssa! Jos jääkaappiin on jäänyt ylimääräisiä keitettyjä varhaisperunoita, niin kannattaa kokeilla tätä ja täytteiksi sopii melkeinpä mikä vain!
Savusilakkapiirakka varhaisperunapohjalla
Ainekset (6 annosta)
- 8 kpl
- varhaisperunoita
- 2 rkl
- vehnäjauhoja
- 2-3 kpl
- kevätsipulin vartta
- 1 dl
- tilliä hienonnettuna
- 200 g
- ranskankermaa
- 1 kpl
- kananmuna
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 1/2 tl
- suolaa
- 1 rkl
- sitruunamehua
Tee näin:
Voitele piirakkavuoka ja painele keitetyt varhaisperunat siihen pohjaksi. Ripottele pintaan tasaisesti vehnäjauhoja ja painele hieman, jotta jauhot imeytyvät perunoihin.
Perkaa savusilakat ja nostele ne tasaisesti piirakkapohjan päälle. Hienonna joukkoon kevätsipuli ja tilli.
Sekoita keskenään ranskankerma, kananmuna, mustapippuri, suola ja sitruunamehu. Kaada seos piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi tuorellaa tillillä.