Ruusukaalinugetit
Mitä ihmettä! Kullankeltaisen kuoren alta pilkottaa ruusukaali. Tämän herkullisempaa ruusukaalista on vaikea saada. Tarjoa ruusukaalinugetit sriracha-kastikeella maustetun majoneesin kanssa – näihin jää koukkuun!
Ruusukaali on aina ollut minulle sellainen outo raaka-aine. En oikein osaa sanoa pidänkö niistä vai en, mutta koska sen sesonki on parhaimmillaan, niin päätin antaa sille taas kerran uuden mahdollisuuden. Pannulla tai uunissa paistamisen sijaan päädyin leivitykseen ja friteeraukseen.
Odotukset eivät olleet kovin korkealla, sillä ruusukaali ei kuulu suosikkeihini. No, sitten se maku. Sehän oli aivan taivaallinen! Rapeakuoriset ruusukaalinugetit dipattuna sriracha-kastikeella maustettuun majoneesin on makuelämys vailla vertaa. Näitä tulee varmasti tehtyä toistekin.
Ruusukaalinugetit
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- ruusukaaleja
- 1-2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- suolaa
- 1-2
- kananmunaa
- 2-3 dl
- panko- tai korppujauhoja
- 5 dl
- öljyä paistamiseen
- Kastike
- 1 dl
- majoneesia
- 1–2 rkl
- sriracha-kastiketta
Tee näin:
Tarkista ruusukaalit ja poista kanta tarvittaessa. Halkaise isot ruusukaalit.
Laita yhteen kulhoon vehnäjauhot ja sekoita joukkoon suola. Riko kananmunat toiseen kulhoon. Laita kolmanteen kulhoon pankojauhot.
Pyörittele 3-5 ruusukaalia kerrallaan kananmunassa, sitten vehnäjauhossa, sitten uudelleen kananmunassa ja lopuksi pankojauhossa.
Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa noin 180 asteiseksi. Tarkista lämpö mittarilla. Voit testata lämmön pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, lämpö on sopiva.
Lisää leivitettyjä ruusukaaleja kattilan pinnan peittävä määrä. Käännä tarvittaessa. Nosta kullankeltaiset ruusukaalinugetit reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Ripottele pinnalle halutessasi sormisuolaa.
Valmista kastike sekoittamalla sriracha majoneesin joukkoon.