Runebergin piirakka
Runebergin tortun makuinen piirakka syntyy pienellä vaivalla! Piirakan täytteeksi lisätään vadelmia ennen paistamista, jotka pitävät tämän leivonnaiset erityisen mehukkaana.
Tämän vuoden Runebergin torttu nautitaan piirakkana. Se onkin melko kivuton tapa päästä Runebergin tortun makuun. Taikina kumotaan piirakkavuokaan ja päälle ripotellaan pakastevadelmia. Ne pitävät piirakan mukavan mehukkaana, jolloin muita kostukkeita ei tarvita. Jäähtyneen piirakan päälle lisätään vielä hieman vadelmahillo ja reunoille perinteisen Runebergin tortun tapaan sokerikuorrutetta!
Katso myös muut Runebergin torttujen muodot!
Runebergin piirakka
Ainekset (10 annosta)
- 150 g
- voita tai margariinia
- 1,5 dl
- sokeria
- 2
- kananmunaa
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- mantelijauhetta
- 1 dl
- piparkakkuja murskattuna
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- kardemummaa
- 1/2 dl
- appelsiinimehua
- 1/4 tl
- karvasmanteliöljyä
- 200 g
- vadelmia (pakaste)
- Kuorrutus
- 1 dl
- vadelmahilloa
- 1 dl
- tomusokeria
- 1 rkl
- sitruunamehua tai vettä
Tee näin:
Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, piparinmurut, leivinjauhe ja kardemumma.
Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokeriseokseen koko ajan sekoittaen.
Lisää jauhoseos ja appelsiinimehu vuorotellen ja sekoita sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Mausta halutessasi karvasmantelilla. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan Ø 27 cm . Ripottele pinnalle jäiset vadelmat.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä piirakka.
Levitä piirakan päälle vadelmahilloa. Sekoita keskenään tomusokeri ja sitruunamehu. Valuta sokerikuorrutetta piirakan päälle ympyräksi.