Ruis-silakkasipsit

Ruis-silakkasipsit pyöritellään ruismurussa ja paistetaan uunissa rapeiksi. Dippaa silakkasipsit raikkaseen kastikkeeseen.

silakkasipsit

Rapeat silakkapihvit ovat suurta herkkua, mutta mitäpä, jos ne olisivatkin yhtä rapeita kuin sipsit. Näin syntyi ajatus silakkasipseistä ja miten hyviä niistä lopulta tulikaan – näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Valmistukseen tarvitaan silakkafileitä, jotka leikataan keskeltä halki. Ne pyöritellään Oululaisen Jälkiuuni Ruislastuista valmistetussa murusta ja nostetaan öljytylle leivinpaperille uunipellin päälle. Kypsennykseen menee noin 50-60 minuuttia uunista riippuen. Parhaita ne ovat vielä hieman lämpöisinä, mutta toimivat myös kylminä. Jääkaapissa ne kuitenkin menettävät rapeutensa, joten ne kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ja syödä saman päivän aikana.

Ruis-silakkasipsit

Ainekset (4 annosta)

500 g
silakkafileitä
130 g
Oululainen Jälkiuuni Ruislastu Merisuola
1/2-1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
Dippi
200 g
kermaviiliä
1/2 rku
tilliä
1-2 rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunan kuori
suolaa
mustapippuria
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Leikkaa silakkafileet keskeltä halki pitkittäin.

Murskaa ruislastut tehosekoittimessa. Kaada seos lautaselle ja mausta se suolalla. Pyörittele silakkafileet seoksessa ja nosta öljytylle leivinpaperille uunipellille.

Paista silakkafileitä 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin rapeita.

Valmista dippi sekoittamalla kermaviilin joukkoon hienonnettu tilli, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

ruoka kalaruoat naposteltavat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *