Ruis-silakkasipsit
Ruis-silakkasipsit pyöritellään ruismurussa ja paistetaan uunissa rapeiksi. Dippaa silakkasipsit raikkaseen kastikkeeseen.
Rapeat silakkapihvit ovat suurta herkkua, mutta mitäpä, jos ne olisivatkin yhtä rapeita kuin sipsit. Näin syntyi ajatus silakkasipseistä ja miten hyviä niistä lopulta tulikaan – näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Valmistukseen tarvitaan silakkafileitä, jotka leikataan keskeltä halki. Ne pyöritellään Oululaisen Jälkiuuni Ruislastuista valmistetussa murusta ja nostetaan öljytylle leivinpaperille uunipellin päälle. Kypsennykseen menee noin 50-60 minuuttia uunista riippuen. Parhaita ne ovat vielä hieman lämpöisinä, mutta toimivat myös kylminä. Jääkaapissa ne kuitenkin menettävät rapeutensa, joten ne kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ja syödä saman päivän aikana.
Ruis-silakkasipsit
Ainekset (4 annosta)
- 500 g
- silakkafileitä
- 130 g
- Oululainen Jälkiuuni Ruislastu Merisuola
- 1/2-1 tl
- suolaa
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- Dippi
- 200 g
- kermaviiliä
- 1/2 rku
- tilliä
- 1-2 rkl
- sitruunamehua
- 1/2
- sitruunan kuori
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
Leikkaa silakkafileet keskeltä halki pitkittäin.
Murskaa ruislastut tehosekoittimessa. Kaada seos lautaselle ja mausta se suolalla. Pyörittele silakkafileet seoksessa ja nosta öljytylle leivinpaperille uunipellille.
Paista silakkafileitä 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin rapeita.
Valmista dippi sekoittamalla kermaviilin joukkoon hienonnettu tilli, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.