Raparperivispipuuro
Hapokas raparperi sopii mitä parhaiten vispipuuroon! Kuohkea ja samettinen raparperivispipuuro on parasta kylmän maidon kanssa.
Raparperivispipuuro
Ainekset (6 annosta)
- 250 g
- raparperia
- 1 L
- vettä
- 2 dl
- mannasuurimoita
- 1/2 tl
- suolaa
- 1,5 dl
- sokeria
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 h 00 min
Tee näin:
Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Paloittele raparperit kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Keitä noin 5 minuuttia.
Ripottele joukkoon mannasuurimot koko ajan vatkaten. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta puuro suolalla ja sokerilla.
Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä puuro viileäksi.
Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi vaniljasokeria.