Punajuuri-vuohenjuustokupit
Hunajaiset timjamilla maustetut punajuuri-vuohenjuustokupit ovat maailman yksikertaisin pikkusuolainen.
Nopeasti valmistuvat punajuuri-vuohenjuustokupit valmistuvat näppärästi valmiista lehtitaikinasta, sekä valmiiksi keitetyistä punajuurista. Mikäli lähikaupasta ei valmiiksi keitettyjä punajuuria löydy, niin punajuurien keittämiseen kannattaa varata aikaa noin 45 minuuttia. Itse tykkään käyttää mahdollisimman paljon tällaisia puolivalmisteita, jotka nopeuttavat ruoan valmistumista, sillä lopputulos on yleensä yhtä hyvä.
Parhaimillaan nämä herkkupalat ovat vielä lämpiminä, mutta ne voi hyvin valmistaa myös edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.
Punajuuri-vuohenjuustokupit
Ainekset (12 annosta)
- 500 g
- lehtitaikinaa
- 1
- kananmuna voiteluun
- Täyte:
- 500 g
- keitettyjä punajuuria
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 1
- sipuli
- 1-2
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- timjamia hienonnettuna
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 2-3 tl
- hunajaa
- 200 g
- vuohenjuustoa
Tee näin:
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Raasta keitetyt punajuuret.
Hienonna sipulit ja paista niitä hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon hienonnettu timjami ja raastetut punajuuret. Jatka paistamista muutama minuutti.
Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja painele ne voidellun muffinssipellin koloihin. Voitele reunat kananmunalla.
Luisikoi punajuuritäyte koloihin. Leikkaa päälle vuohenjuustosta kiekkoja ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele tuoreella timjamilla.