Pinaattitäytteiset letut
Pinaatilla ja ricottajuustolla täytetyt letut paistuvat uunissa meheviksi. Tarjoa täytettyjen lettujen kanssa salaattia.
Tänään päivälliselle syntyi täytettyjä lettuja. Ajatuksena oli saada tehtyä niistä hienot nyytit, mutta eihän se muoto oikein tahtonut toimia, joten päädyin rullaamaan ne vieriviereen uunivuokaan. Paljon helpommallahan näin pääsee ja maku on se tärkein, mikä näissä on kohdillaan.
Täytteenä pinaattia, ricottajuustoa ja omenaa. Omena toimiikin näiden täytteenä oikein hyvin raikkaan makunsa ansiosta – onneksi sitä tuli heitettyä sekaan, vaikka se ei alkuperäiseen suunnitelmaan kuulunutkaan.
Mikäli sattuu laiskottamaan, voi letut ostaa myös valmiina kaupasta ja päästä paljon pienemmällä vaivalla. Muutamia kertoja niitäkin on tullut testattua ja ne toimivat juuri tälläisissä ruoissa mainiosti.
Pinaattitäytteiset letut
Ainekset
- 2 1/2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- suolaa
- 5 dl
- maitoa
- 2 kpl
- kananmunaa
- täyte
- 1 kpl
- omena
- 250 g
- ricottajuustoa
- 200 g
- pinaattia
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 kpl
- kananmuna
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 50 g
- juustoraastetta
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna turvota noin 15 minuuttia. Paista taikinasta noin 6-8 isoa lettua.
Kuutioi omena kulhoon ja lisää joukkoon ricottajuusto. Hienonna joukkoon myös pinaatti ja valkosipulin kynnet. Lisää kananmuna ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Jaa täyte paistettujen lettujen keskelle ja kääntele reunat päälle. Nosta täytetyt letut voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle halutessasi juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.