Persikka-kaurapaistos
Persikkakaura-paistos on yksi kesän makeimmista jälkiruoista. Tarjoile se vielä hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa!
Tänä vuonna olen löytänyt persikat uudelleen pitkän tauon jälkeen. Tuntuu, että nektariinit olivat syrjäyttäneet ne aivan kokonaan. Ainakin kauppojen hyllyillä näkee enimmäkseen nektariineja. Persikka on mielestäni yksi parhaimmista hedelmistä, mutta juuri sopivan kypsyisen persikan löytäminen voi olla vaikeaa. Sopivasti kypsyneen persikan tunnistaa helpoiten tuoksusta, sen pitäisi olla melko makea. Yleensä persikat ovat kaupoissa melkein poikkeuksetta raakoja, mutta ne kypsyvät kuitenkin suhteellisen nopeasti kotona.
Tämä persikka-kaurapaistos valmistuu samaan tapaan kuin syksyinen versio omenoista. Kanelin kuitenkin jätin pois, sillä mielestäni se syrjäyttää persikan hennon maun. Persikat alkavat olla nyt parhaassa sesongissa, joten niitä kannattaa hyödyntää, mutta tämä paistos onnistuu loistavasti myös nektariineista!
Persikka-kaurapaistos on parasta vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!
Persikka-kaurapaistos
Ainekset (4 annosta)
- 6 kpl
- persikoita
- Muruseos
- 3 dl
- kaurahiutaleita
- 1 dl
- fariinisokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- kardemummaa
- 100 g
- voita
Tee näin:
Perkaa persikat ja halkaise ne neljään osaan. Voitele uunivuoka ja nosta persikat vuokaan.
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi muruksi.
Ripottele muruseos persikoiden päälle uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoile paistos vielä hieman lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Kuulostaapas hyvältä. Kokeiluun menee! Kiitos ohjeesta.