Peltilasagne

Tässä peltilasagnessa on paljon rapeaa kuorta, joka on lasagnen paras osa! Reilun kokoisesta reseptistä riittää monelle päivälle syötävää.

Tekipä mieli pitkästä aikaa oikein kunnon lasagnea, jossa ei juuston määrässä säästellä. Teen lasagnen usein ihan vain syvälle uunipellille, jolloin rapeaa kuorta on reilusti enemmän. Mielestäni se onkin lasagnen paras osuus. Tässä on sitä samaa ideaa, kuin uunipellille valmistettavassa makaronilaatikossa, mitä ei ole tullut vieläkään kokeiltua.

Jos uunipellit on hyvässä kunnossa, ei leivinpaperiakaan kannata käyttää, näin lasagnesta tulee ehkä hivenen rapeampaa. Tällä ohjeella lasagnen voi valmistaa myös normaaliin uunivuokaan.

Peltilasagne

Ainekset

jauhelihakastike
1 kpl
sipuli
3-4 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl
oliiviöljyä
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kpl
porkkanaa
800 g
tomaattimurskaa
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 kpl
ruukku tuoretta basilikaa
juustokastike
50 g
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
1 l
kevytmaitoa
250 g
mozzarellajuustoa raasteena
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
lisäksi
100 g
mozzarellajuustoa raasteena
300 g
lasagnelevyjä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista jauhelihakastike hienontamalla sipulit. Kuullota niitä isossa paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Raasta porkkanat raasteeksi ja lisää paistinpannulle. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hiennetulla basilikalla. Anna hautua noin 10 minuttiia.

Valmista juustokastike lisäämällä kattilaan voi. Anna voin sulaa ja lisää sitten vehnäjauhot. Anna vehnäjauhojen hieman kiehua, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, suola ja muskottipähkinä. Anna kastikkeen hautua hetki.

Kokoa lasagne syvälle uunipellille. Voit käyttää alla myös leivinpaperia, mutta parhaan tuloksen saa suoraan pellille tehtynä. Voitele pelti kauttaaltaan ja lisää pohjalle 1/3 jauhelihakastiketta. Lisää sitten päälle kerros lasagnelevyjä. Sitten kerros jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja uusi kerros lasagnelevyjä. Jätä päällimäiseksi kerrokseksi vain juustokastiketta.

Ripottele päälle juustoraastetta ja paista lasagnea 30-40 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

ruoka pasta uuniruoat jauheliha
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *