Pekoni-pyttipannumuffinsit kevään juhliin

Kaupallinen yhteistyö: HK

Jauhottomat pekoni-pyttipannumuffinsit kätkevät sisälleen päärynää, sinihomejuustoa, paprikaa, uusia perunoita ja pekonia kahdessa muodossa. Päälle hieman kermaviili-dijonsinappikastiketta ja kevätpiknikin hittiherkku on syntynyt.

Oletko jo keksinyt mitä valmistaa vappupiknikille? Pikkusuolaisen kaipuuseen sopii loistavasti ruokaisat pekoni-pyttipannumuffinsit. Ne toimivat niin lämpiminä kuin kylminäkin ja ovat täynnä makua. Pohjalle kääräistään pala hieman paksumpaa HK:n Englannin Pekonia ja muffinimassaan keitetään uusia perunoita ja paahdetaan HK:n Amerikan Pekoni Lastuja. Pikkusuolaisten maun täydentää makea päärynä, klassinen sinihomejuusto sekä kuutioitu paprika. Massan sitoo yhteen kanamuna. Periaatteessa voit kokeilla pyttipannun tapaan lisätä mukaan erilaisia täytteitä, vain mielikuvitus on rajana. Muffinsit viimeistelee raikas kermaviili-dijonsinappi. Maultaan nämä ovat jotain pyttipannun ja pizzan välimaastosta, sopivat siis loistavasti niin brunssille, piknikille kuin kevään juhliinkin.

Vuosi 2018 on HK Amerikan Pekonin juhlavuosi, se täyttää jo 40 vuotta! Olin aiemmin tänä keväänä mukana HK:n Pekonista2018-tapahtumassa kokkaamassa 17 muun Pekonistan kanssa illallista Helsingin Teurastamolla. Illan aikana valmistimme yhdeksän ruokalajin illallisen, johon sisältyi niin suolaisia kuin makeita ruokia, joista kaikki sisälsivät pekonia. Illasta mieleen jäi erityisesti pekonijäätelö. Kaikki illallisen reseptit löydät HK:n verkkosivuilta.

Mikä on sinun suosikkipekonireseptisti? Pekoni sopii yllättävän moneen ja kannattaakin rohkeasti kokeilla sitä esimerkiksi jälkiruokiin. Kehittele oma pekonireseptisi ja osallistu HK:n reseptikilpailuun HK.fi/pekonista. Reseptikilpailun voittaja palkitaan 1000 euron matkalahjakortilla Amerikkaan.

Pekoni-pyttipannumuffinsit

Ainekset (12 annosta)

500 g
uusiaperunoita
150 g
Amerikan pekoni lastuja
1 kpl
päärynä
1 kpl
paprika
150 g
sinihomejuustoa
1 tl
mustapippuria
1/2 rku
ruohosipulia
2 kpl
kananmunia
150 g
Englannin pekonia
Kastike
200 g
kermaviiliä
1 rkl
Dijon-sinappia
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 35 min

Tee näin:

Keitä uudetperunat kypsiksi ja kuutioi ne kulhoon. Paista pekonilastut rapeiksi pannulla.

Hienonna päärynä ja paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

Lisää joukkoon sinihomejuusto, mustapippuri ja hienonnettu ruohosipuli. Lisää lopuksi joukkoon kananmunat.

Levitä muffinssivuokiin pohjalle Englannin pekonia ja lusikoi täyte päälle. Paista pyttipannumuffinsseja 200-asteisessa uunissa noin 30 – 35 minuuttia.

Valmista kastike sekoittamalla Dijon-sinappi, mustapippuri ja suola kermaviilin joukkoon. Tarjoa kastiketta pyttipannumuffinssien kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *