Pastamunakas
Pastan ja munakkaan yhdistelmä yllättää! Käytä pastan jämät tähän ja saat nopean arkiruoan pienellä vaivalla.
Ylijääneestä pastasta syntyy herkullinen munakas! Se on kuin frittata, mutta se kypsyy liedellä kannen alla. Tämä on niin hyvää, että pasta kannattaa keitellä ihan tätä varten! Tai sitten ennakoida ja keittää ylimääräistä pastaa seuraavalla kokkauskerralla.
Sillä välin kun pasta kiehuu on aikaa valmistella muut ainekset. Sipulia, valkosipulia ja parsakaalia kuullotetaan hetki pannulla. Tällä kertaa käytin ihan pakastettua parsakaalia, koska se on niin helppoa. Ei ehkä niin hyvää kuin tuore, mutta toimii, varsinkin nyt näinä aikoina pakasteiden käyttö on lisääntynyt kotitalouksissa. Kasvisten joukkoon kaadetaan keitetty pasta. Päälle kaadetaan kananmunista ja ruokakermasta tehty munakasmassa. Mausteina siinä toimii oregano, muskottipähkinä ja mustapippuri. Muskottipähkinä on mielestäni yksi parhaista kananmunan kanssa käytettävistä mausteista ja toimii juuri tässä yhdistelmässä. Päälle ripotellaan juustoraastetta ja viipaloituja kirsikkatomaatteja.
Kansi päälle ja loppu kypsennys tapahtuu erittäin miedolla lämmöllä. Tässä tapauksessa liesi oli lämmöllä 3 ja täydet siinä on 10, joten tästä voi saada jotain suuntaa myös omaan lieteen. Munakasta voi kuunnella hieman lähempää, jos siitä lähtee juuri ja juuri kuultavissa oleva sihinä, niin silloin lämpötila on sopiva. Tärkeintä kuitenkin, ettei munakas pala pohjaan ja pääse kuivumaan. Omaan munakkaaseen lisäsin nuo kirsikkatomaatit vasta lopuksi, sillä en oikeastaan pidä kevyesti kypsennetystä tomaatista. Se on mielestäni parasta tuoreena tai todella pitkään kypsennettynä, lähes kuivana.
Pastamunakas
Ainekset (4 annosta)
- 150 g
- pastaa
- 1
- pieni sipuli
- 1
- valkosipulinkynsi
- 1-2 tl
- rypsiöljyä
- 450 g
- parsakaalia (tuoretta tai pakaste)
- 4
- kananmunaa
- 1 dl
- ruokakermaa
- 2 tl
- oreganoa
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 1/4 tl
- muskottipähkinää
- 100 g
- juustoraastetta
- 100 g
- kirsikkatomaatteja
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna sipulit ja kuullota niitä paistinpannulla öljyssä. Leikkaa parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja lisää pannulle. Pakastetut parsakaalit voit lisätä myös suoraan jäisinä pannulle. Jatka paistamista kunnes parsakaalit ovat melkein kypsiä.
Kaada valutettu pasta paistinpannulle ja sekoita ainekset keskenään.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon ruokakerma. Mausta seos oreganolla, suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Kaada muna-kermaseos pannulle muiden ainesten päälle.
Lisää lopuksi juustoraaste ja viipaloidut kirsikkatomaatit. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut ja kananmuna hyytynyt. Voit lisätä kirsikkatomaatit myös jälkeen päin.