Pannukesäkurpitsa jogurttikastikkeella
Pannukesäkurpitsa eli pannulla rapeapintaiseksi paistettua kesäkurpitsaa tillillä maustetulla jogurttipedillä. Paahdetut mantelit ja hunaja viimeistelevät annoksen älyttömän herkulliseksi.
Yksi tämän kesän trendeistä on ollut ristiin viilletyt kesäkurpitsat kaikenlaisilla maustekastikkeilla. Ristikkoviillot auttavat melko paljon itkettämisvaiheessa, koska pinta-alan määrä kasvaa huomattavasti. Tällöin kesäkurpitsasta saa astetta kuivemman ja se paistuu pannulla öljyssä mukavan rapsakaksi pinnalta.
Paistettujen kesäkurpitsapalojen seuraksi valmistin turkkilaisesta jogurtista ja tillistä helpon kastikkeen, joka maustetaan lisäksi valkosipulilla. Aika yksinkertainen soosi, mutta toimii mainiosti. Kesäkurpitsan pinnalle rouhitaan lisäksi pannulla paahdettuja manteleita ja annos viimeistellään lorauksella hunajaa.
Reseptillä valmistuu kaksi annosta, mutta söin kaiken melkein kokonaan, sillä kyseessä on aika herkku! Kannattaa muuten syödä välittömästi, koska kesäkurpitsa veltostuu melko nopeasti.
Pannukesäkurpitsa jogurttikastikkeella
Ainekset (2 annosta)
- 2 kpl
- kesäkurpitsaa (500 g)
- 1/2 tl
- suolaa
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 200 g
- turkkilaista jogurttia
- 1/2 dl
- tilliä hienonnettuna
- 1
- valkosipulinkynsi
- 1 dl
- manteleita (kuorellisia)
- 2 rkl
- hunajaa
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Halkaise kesäkurpitsat ja tee niihin viillot ristikkäin. Ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä noin 15 minuuttia. Kuivaa kesäkurpitsat huolella.
Paahda manteleita kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Rouhi mantelit veitsellä.
Kuumenna pannulla öljy ja paista kesäkurpitsat keskilämmöllä rapeiksi ja kauniin värisiksi. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Hienonna tilli ja sekoita se jogurttiin. Raasta joukkoon myös valkosipuli. Levitä kastike tarjoiluastian pohjalle.
Lisää päälle paahdetut kesäkurpitsat, rouhittua mantelia ja hunajaa. Koristele halutessasi tillillä ja mustapippurilla.