Paistettu Camembert ja leipätikut pellillä
Dippaa pekoniin käärittyjä leipätikkuja sulaan valkohomejuustoon. Näyttävä ja vastustamaton tarjottava illanistujaisiin.
Nyt on herkkua! Uunissa paistettu valkohomejuusto on ihan parasta hyvän hillon kanssa. Tällä kertaa kokeilin pekoniin käärittyjä leipätikkuja juuston seuraksi. Tästä tulikin näyttävä ja niin herkullinen tarjottava, ettei siitä kovin pitkäksi aikaa edes riittänyt syötävää. Ensi kerralla varaudun tekemään kaksi pellillistä.
Valmistus on melko helpoa. Ensin hyvin kohonnut taikina jaetaan noin 18-20 palaan joista pyöritellään pötköjä Camembert-paketin reunaan kiinni. Pötköt leikataan sopivan mittaisiksi ja ylimääräisen taikinan voi laittaa keskelle ja nipistellä hieman, jotta taikina pysyy kasassa keskeltä. Seuraavaksi päälle pyöritellään pekonia ja sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Lopuksi pellille lisätään juusto ja paistamista jatketaan vielä noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut sopivaksi. Koristele pelti vielä tuoreella timjamilla ja nosta tarjolle.
Paistettu Camembert ja leipätikut pellillä
Ainekset
- 7 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- kuivahiivaa
- 1 rkl
- sokeria
- 1 rkl
- timjamia
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 dl
- oliiviiöljyä
- 2 1/2 dl
- vettä
- Lisäksi
- 250 g
- camembertjuustoa
- 300 g
- pekonia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää 42 asteinen vesi. Sekoita ja alusta öljyllä. Anna taikinan kohota noin 30-60 min leivinliinan alla.
Leivo taikinasta jauhojen avulla pötkö ja leikaa se noin 18-20 palaan ja tee niistä pötköjä. Aseta puisen valkohomejuuston laatikko keskelle uunipeltiä leivinpaperin päälle.
Asettele taikinapötköt ulos päin laatikosta ja leikkaa sopivan mittaisiksi. Laita ylimääräiset taikinapalat keskelle, jotta taikinapötköt yhdistyvät.
Pyörittele jokaisen pötkön ympärille pekonia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi juusto ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
Koristele tuoreella timjamilla ja nauti heti.