Pähkinägranolaa aamupalaksi
Runsaasti erilaisia pähkinöitä sisältävä granola sopii loistavasti aamupalaksi. Parasta se on vaniljajogurtin kanssa.
Viimeisimmän kuukauden ajan olen syönyt tätä pähkinägranolaa aamupalaksi vaniljajogurtin kanssa. Se on yksinkertaisesti vain niin hyvä yhdistelmä, johon ei ole ainakaan vielä kyllästynyt. Kun granolan tekee itse niin siihen saa juuri ne ainekset joista pitää. En ole koskaan pitänyt rusinoista granolassa ja sellaisia sekoituksia on melko vaikea löytää kaupasta, joissa rusinoita ei olisi.
Tämän granolan valmistus on todella helppoa, sillä kaikki ainekset vain sekoitellaan keskenään ja sitten paahdetaan uunissa kauniin väriseksi. Mikäli tykkää hieman vähemmän paahteisesta, niin pelti kannattaa ottaa aikaisemmin uunista.
Pähkinägranola
Ainekset
- 5 dl
- kaurahiutaleita
- 250 g
- pähkinöitä (saksan-, para-, hassel-, maa-, manteli ja cashewpähkinöitä)
- 1/2 dl
- rypsiöljyä
- 1/2 dl
- hunajaa
- 1/4 tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Mittaa kaurahiutaleet kulhoon ja lisää joukkoon pähkinäsekoitus.
Yhdistä toisessa kuhossa keskenään rypsiöljy, hunaja ja suola. Laita seos hetkeksi mikroon, niin saat ainekset sekoittumaan tasaisesti.
Yhdistä seokset ja sekoita hyvin. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja säilytä kuivassa. Nauti pähkinägranolaa esimerkiksi vaniljajogurtin kanssa.