Paahdettu hedelmäsalaatti
Hieman tulinen, uunissa karamellisoitunut hedelmäsalaatti on herkkua vaniljajäätelön ja hasselpähkinärouheen kanssa.
Hedelmäsalaatti nousee aivan uudelle tasolle paahtamalla. Lisäsin joukkoon myös yhden chilin antamaan kivaa potkua. Paahtaminen sopii erityisesti kiinteille hedelmille ja ne voivat olla myös hieman raakoja, sillä niiden rakenne pehmenee mukavasti uunissa. Tähän versioon valitsin ananasta, päärynöitä, nektariineja ja punaisia viinirypäleitä, jotka toimivat loistavasti yhdessä. Pinnalle ripottelin hieman sokeria, joka saa aikaan paahteisen pinnan.
Hedelmäsalaatti on parasta hieman jäähtyneenä. Päälle lisätään lopuksi pari palloa vaniljajäätelöä ja hienonnettuja hasselpähkinöitä. Ah, mitä herkkua!
Paahdettu hedelmäsalaatti
Ainekset (4 annosta)
- 2 kpl
- nektariinia
- 2 kpl
- päärynää
- 1/2 kpl
- ananasta
- 200 g
- punaisia viinirypäleitä
- 1 kpl
- chiliä (mieto)
- 2 rkl
- sokeria
- 1 rkl
- voita vuoan voiteluun
- 1 L
- vaniljajäätelöä
- 1 dl
- hasselpähkinöitä
Tee näin:
Voitele uunivuoka tai pelti voilla.
Halkaise ananas, kuori ja paloittele se. Paloittele myös päärynät ja nektariinit. Lisää pelille kokonaiset viinirypäleet. Hienonna chili ja lisää hedelmien joukkoon.
Ripottele pintaa hieman sokeria ja paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksien alla noin 10-15 minuttia. Tarkkaile paahtumista, jotta hedelmät eivät paahdu liikaa.
Anna hedelmien hieman jäähtyä ja tarjoile niiden kanssa vaniljajäätelöä sekä hienonnettuja hasselpähkinöitä.
Hei, paljonko chiliä laitetaan? Maun mukaan?
Oho, sehän puuttuu reseptistä vallan. Lisään sen tuohon 🙂