Nopeat sitruunamuffinssit
Raikkaan makeat sitruunamuffinssit valmistuvat käden käänteessä. Tee kerralla isompi satsi ja pakasta vieraiden varalle.
Tässä yksinkertainen resepti muffinssien valmistukseen. Ei hienostelua, eikä sen ihmeellisempiä kuorrutteita. Näitä sitruunamuffinsseja löytyy aina äitini pakastimesta ja yllätysvieraiden saapuessa ne sulavat hetkessä. Kuorruttamisen jälkeen ne ovat valmiita tarjoiltavaksi.
Kokeile muita makuja korvaamalla sitruunamehu:
- 2 dl marjoja, esim. mustikoita
- 1/2 dl rouhittua suklaata
- 1 dl pähkinärouhetta
Muffinssien valmistus aloitetaan vaahdottamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Joukkoon sekoitetaan sulatettu voi. Lopuksi keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Näiden muffinssien joukkoon lisäsin raastetun sitruunankuoren ja kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Ohjeella valmistuu noin 12 kpl pieniä muffinsseja. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Sitruunamuffinssit
Ainekset
- 2 kpl
- kananmunaa
- 1 dl
- sokeria
- 100 g
- voita
- 1 1/2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 kpl
- sitruunankuori raastettuna
- 2 rkl
- sitruunamehua
- kuorrute
- 2 dl
- tomusokeria
- 1-2 rkl
- sitruunamehua
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Yhdistä jauhot vaahtoon ja sekoita nostellen.
Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mittaa joukkoon sitruunamehu.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Kuorruta muffinssit jäähtyneinä.