Nikkarin nachovuoka
Klassinen nikkarin vuoka saa uutta makua nachoista, salsasta ja juustokastikkeesta. Tämä uusi versio sopii vaikka viikonloppuruoaksi saunan jälkeen.
Suosittu nikkarin vuoka taipuu uuteen muotoon korvaamalla perunan nachoilla. Nachoja, makkaraa ja punasipulia ladotaan vierekkäin uunivuokaan salsan päälle. Pinnalle keitetään nopea juustokastike ruokakermasta ja cheddarjuustosta. Pinnalle lisätään lopuksi kirsikkatomaatteja ja sitten tämä erilainen nikkarin vuoka pääsee uuniin. Valmiin ruoan voi koristella halutessaan vielä korianterilla tai lehtipersiljalla.
Vielä muutama vuosi sitten tämä makkararuoka oli täysin tuntematon ja vasta muutama kuukausi sitten maistoin sitä ensimmäistä kertaa. Täytyy kyllä sanoa, ettei siitä tullut ainakaan minun suosikkiruokaani. Perinteiseen nikkarin vuokaan tehtävä munamaito on sellainen asia, jota kammoksun melkein kaikissa laatikkoruoissa, eikä tämäkään tehnyt siinä poikkeusta. Ajatus uudenlaisesta nikkarin vuoasta syntyi miltei heti ja lopputuloksena syntyi astetta parempi versio, jonka makumaailma vie Meksikoon.
Nikkarin nachovuoka
Ainekset (4 annosta)
- 2
- punasipulia
- 500 g
- lenkkimakkaraa
- 100 g
- nachoja
- 1-2 dl
- salsakastiketta
- 250 g
- kirsikkatomaatteja
- korianteria tai lehtipersiljaa
- Juustokastike
- 2 dl
- ruokakermaa
- 150 g
- cheddar-juustoraastetta
- 1/2 tl
- chilihiutaleita
Tee näin:
Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa lenkkimakkara noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
Lisää 20 x 25 cm kokoisen vuoan pohjalle 1-2 dl salsakastiketta. Ladon sen päälle vuorottain punasipulia, lenkkimakkaraa ja nachoja.
Valmista juustokastike lisäämällä kerma ja juustoraaste kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta chilihiutaleilla ja kaada kastike vuokaan.
Lisää päälle kirsikkatomaatit. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Koristele halutessasi korianterilla tai lehtipersiljalla.