Mustamakkarapizza
Hieman erilainen pizza syntyy mustamakkarasta ja itse tehdystä puolukkakastikkeesta. Makkarasiivut paahtuvat uunissa mukavan rapeiksi.
Tätä pizzaa voi suositella kaikille mustamakkarasta pitäville. Miksei myös muille, vaikkapa halloween-juhliin. Täytteet ovat erittäin yksinkertaiset, jolloin itse makkara pääsee oikeuksiinsa. Pohjalle valmistetaan puolukoista nopea hillo, joka korvaa perinteisen tomaattikastikkeen. Päälle mozzarellajuustoraastetta ja viipaloitua mustamakkaraa. Sitten vain erittäin kuumaan uuniin suoraan uunipellillä ilman leivinpaperia – näin syntyy aina täydellisen rapea pizzapohja.
Pizzataikinan valmistin jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Se kannattaa tehdä silloin kylmään veteen, jolloin kohoaminen on hidasta, eikä taikina valu yli kulhon reunojen. Pitkä kohotusaika takaa, että taikina nousee joka tapauksessa ja saa enemmän makua.
Mustamakkarapizza
Ainekset (2 annosta)
- Pohja
- 2 dl
- vettä
- 12,5 g
- hiivaa (1/4 pakettia)
- 1/2 tl
- suolaa
- 1 tl
- sokeria
- 4 d
- 00-vehnäjauhoja
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- Täytteet
- 200 g
- puolukoita
- 1 dl
- sokeria
- 150 g
- mozzarellaraastetta
- 300 g
- mustamakkaraa
Tee näin:
Valmista pizzataikina edellisenä päivänä. Murenna hiiva kylmään veteen ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina lopuksi oliiviöljyllä. Nosta taikina jääkaappiin ja peitä kulho leivinpaperilla. Anna kohota yön yli.
Voit valmistaa pizzataikinan myös heti. Lämmitä tällöin vesi kädenlämpöiseksi ja valmista taikinan ohjeen mukaan. Kohota peitettynä noin 30 min tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Valmista puolukkahillo. Lisää kattilaan jäiset puolukat ja sokeri. Keitä muutama minuutti, kunnes sokeri on sulanut ja hillo on hieman paksuuntunut. Osa puolukoista voi jäädä kokonaisiksi.
Levitä pizzataikina uunipellille ilman leivinpaperia jauhojen avulla. Tee taikinasta kaksi pyöreää omille pelleilleen tai yksi iso.
Levitä pohjan päälle puolukkahillo. Lisää juustoraaste ja siivutetut mustamakkarat.
Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.