Mämmiä ja appelsiinikermaa
Mämmin hienostunut paluu! Tarjoa mämmi raikkaan appelsiinikerman kanssa ja koristele annos keksimuruilla sekä maitosuklaalla.
Tämän vuoden mämmiresepteistä juuri tämä nousi suosikikseni. Se on melko yksinkertainen, mutta näyttävä annos ja maku on herkullinen. Kuten aikaisemmassa Mämmi Split -reseptissä, niin myös tässä mämmi saa olla sitä itseään herkullisten lisäkkeiden seurana – kaikki täydellisessä tasapainossa.
Tämä jälkiruoka saattaa näyttää haasteelliselta, mutta ei se sitä ole! Annosta varten valmistetaan appelsiinin kuoresta ja kermavaahdosta raikas appelsiinikerma, joka maustetaan tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Appelsiini kerma pehmentää mukavasti mämmin makua. Lisäksi annokseen tulee muutama appelsiinifile, jotka antavat annokselle lisäraikkautta. Annos koristellaan keksimurulla ja maitosuklaarouheella. Nämä kaikki yhdessä tekevät tästä annoksesta täydellisen kokonaisuuden. Täydellinen jälkiruoka päättämään juhlallisen pääsiäisaterian.
Mämmiä ja appelsiinikermaa
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- mämmiä
- 2 dl
- kuohukermaa
- 1
- appelsiini (luomu)
- 1/2 dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 4-6
- kaurakeksiä
- 25 g
- maitosuklaata (rouhittuna)
Tee näin:
Vatkaa kuohukerma paksuksi vaahdoksi.
Pese appelsiini ja raasta sen kuori kerman joukkoon. Mausta kerma sokereilla.
Tee mämmistä keko lautaselle ja levitä sen toinen reuna lusikalla. Lisää annoksen päälle lusikallinen appelsiinikermaa.
Kuori appelsiini veitsellä ja fileoi se kalvottomaksi. Lisää annoksiin muutama viipale appelsiinia.
Murustele annosten päälle kaurakeksejä ja rouhittua suklaata.