Mämmi Split
Pääsiäisen Banana Split saa seurakseen mämmiä! Annos koristellaan pienillä suklaamunilla ja suklaakastikkeella.
Pääsiäinen lähestyy ja mikäs sen perinteisempää onkaan kuin mämmi. Kehittelin kolme jälkiruokaa, joissa mämmi saa seurakseen uusia makuja. Yleensä mämmistä valmistetuissa jälkiruoissa itse pääraaka-aine eli mämmi on pyritty piilottamaan, jolloin se on sekoitettu esimerkiksi kakkutaikinaan tai sen makua on pehmennetty kermavaahdolla. Tällä kertaa itse mämmi pääsee oikeuksiinsa – mämmi mämminä – tai ainakin melkein.
Ensimmäinen resepteistä on Mämmi Split, joka on käytännössä siis Banana Split, mutta yksi jäätelöpallo on korvattu mämmillä. Koristelussa käytin pieniä suklaamunia ja tietysti suklaakastiketta. Erittäin toimiva mämmijälkiruoka!
Mämmi Split
Ainekset (1 annos)
- 1
- banaani
- 2 palloa
- vaniljajäätelöä
- 100 g
- mämmiä
- 5-7
- pientä suklaamunaa
- 1-2 rkl
- suklaakastiketta
Tee näin:
Kuori ja halkaise banaani. Aseta puolikkaat annoskulhon pohjalle.
Lisää päälle kaksi palloa vaniljajäätelöä ja niiden väliin mämmiä.
Murskaa suklaamunat ja ripottele ne pinnalle. Jätä osa kokonaisiksi.
Viimeistele annos suklaakastikkeella.
Ihana ja kaunis! Kuinka teen noin nätin kokonaisuuden neljälle?
Resepti on tehty yhdelle, joten varaa ainekset neljälle. Kannattaa varmaankin tehdä kaikki omiin annoskulhoihin! 🙂