Macaron-mokkapalat
Mokkapalat ja macaron-leivokset samalla pellillä! Tämä tuplaherkku on kerrassaan vastustamaton niille, jotka rakastavat mokkapaloja ja macaron-leivoksia!
Tie ideasta valmiiksi leivonnaiseksi ei välttämättä onnistu aina heittämällä, vaan testejä pitää tehdä useitakin – niin kävi taas tällä kertaa, mutta lopputulos on yrittämisen arvoinen!
Mokkapalojen ja macaron-leivoksien yhdistelmästä tuli toisen yrittämän jälkeen mielestäni oikein onnistunut! Ensimmäisessä versiossa käytin tavallista macaron-ohjetta, mutta eihän se toiminut. Seuraavalla yrittämällä lisäsin taikinan joukkoon perunajauhoja ja leivinjauhetta, jolloin pintakerroksen ilmavuus säilyy ja muistuttaa rakenteeltaan sekä maultaan melko paljon macaron-leivosta. Laitoin macaron-kerrokseen myös melko paljon suolaa, joten se toimii erittäin kivasti muuten niin makean leivonnaisen kanssa.
Macaron-mokkapalat
Ainekset (24 annosta)
- 4
- kananmunan keltuaista
- 3 dl
- sokeria
- 150 g
- voita tai margariinia
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 4 rkl
- kaakaojauhetta
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 dl
- vahvaa kahvia
- Macaron-taikina
- 4
- kananmunan valkuaista
- 2 dl
- sokeria
- 160 g
- mantelijauhetta
- 1/2 dl
- perunajauhoja
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1/2 tl
- suolaa
Tee näin:
Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen kahvin kanssa.
Levitä taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle.
Valmista macaron-taikina vaahdottamalla valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineeet keskenään ja lisää valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita nostelemalla. Levitä seos mokkapalataikinan päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 min. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.