Maailman helpoin raparperipiirakka
Tämän helpommaksi ei raparperipiirakan valmistus voi mennä. Vaikka raaka-ainelista kuulostaa epäilyttävän yksinkertaiselta, niin lopputulos on kuitenkin erittäin mehukas!
Mikäli etsit mahdollisimman helppoa raparperipiirakkaa, niin vastaus on tässä! Tämä resepti on riisuttu erittäin helpoksi valmistaa, joten siinä on vaikea mennä pieleen. Piirakan pohjaksi valmistetaan tavallinen sokerikakkupohja, jonka päälle lisätään paloitellut raparperit, voikuutiot ja sokeri. Sokerikakkupohja imaisee itseensä kaikki herkulliset maut, jotka irtoavat raparpereista niiden muhiessa voi-sokeriseoksessa piirakan pinnalla.
Piirakan voi valmistaa piirakka- tai irtopohjavuokaan. Tällä kertaa valmistin sen irtopohjavuokaan, jolloin se on helpompi irrottaa kokonaisena ja leikata valmiiksi annospaloiksi.
Voit lisätä taikinaan halutessasi myös ripauksen vaniljasokeria, kanelia tai kardemummaa.
Maailman helpoin raparperipiirakka
Ainekset (8 annosta)
- 6 dl
- raparperia pilkottuna (300 g)
- 2
- munaa
- 1 dl
- sokeria
- 1,5 dl
- vehnäjauhoja
- Lisäksi
- 50 g
- voita
- 1 dl
- sokeria
Tee näin:
Leikkaa raparperi paloiksi.
Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita jauhot muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen.
Kaada seos halkaisijaltaan 22–23 cm kokoiseen irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Voit tehdä piirakan myös voideltuun piirakkavuokaan.
Lisää päälle raparperit. Pilko voi ja lisää raparperin päälle. Ripottele pinnalle lopuksi sokeri.
Paista piirakkaa 175-asteisesssa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
Kuinka moninkertaisena kannattaa tehdä jos haluaa tehdä pellillisen?🙂
Moikka! En ole testannut, mutta luultavasti kolminkertaisena. 🙂
Pitäisikö olla kuitenkin 1tl sokeria piirakan päälle? Desi kuulostaa kovin paljolta.
1 dl kuulostaa paljolta, mutta paljon siinä tuota raparperiakin. Sokeri karamellisoituu herkulliseksi raparperin kanssa uunissa 🙂