Luumu-ruispaistos

Tähän helppoon jälkiruokaan upotat reilun määrän luumuja! Pilkottujen luumujen päälle levitetään ruishiutaleista valmistettu makea muruseos ja uuni hoitaa lopun.

luumuruispaistos

Luumu-ruispaistos on yksi helpoimmista jälkiruoista. Se on täydellistä vielä lämpöisenä ja jopa kuumana vaniljajäätelön kanssa. Anna vaniljajäätelön sulaa herkulliseksi kastikkeeksi kuuman luumupaistoksen päälle.

Valmistus on helppoa. Voideltuun uunivuokaan lisätään halkaistut ja kivettömät luumut. Päälle sekoitellaan ruishiutaleista, fariinisokerista, vehnäjauhoista, leivinjauheesta ja voista murumainen seos, joka lisätään vuokaan päällimmäiseksi. Tämän voi tehdä myös vaikka jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Paistosta ei kannata hirveän paljon ennen tarjoilua valmistaa, sillä parasta se on lähes heti uunista tultua. Kylmän ja kuuman yhdistelmä toimii, joten älä unohda ostaa myös jäätelöä!

Luumu-ruispaistos

Ainekset (6 annosta)

750 g
luumuja
1 rkl
voita ( vuoan voiteluun)
1/2 dl
fariinisokeria
Muruseos
3 dl
ruishiutaleita
1 dl
fariinisokeria
1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita
Tarjoiluun
1 l
vaniljajäätelöä
45 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Siirrä luumut voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle fariinisokeria.

Sekoita kulhossa keskenään ruishiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sulata voi ja lisää se kulhoon. Sekoita hyvin.  Kaada muruseos luumujen päälle tasaisesti.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ruoka jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *