Lohipiilot ja raikas dippi
Valmista klassikko uudenvuoden herkku uudella tapaa. Kääräise lehtitaikinan sisään pala kylmäsavulohta nakin sijaan. Tarjoa lohipiilot raikkaan dipin kanssa!
Uudenvuoden klassikko nakkipiilo tehdään nyt kylmäsavulohesta. Lohipiiloja varten tarvitset kylmäsavulohta noin 200 g palan, josta leikataan pitkiä pötköjä. Nämä siis toimittavat nakin virkaa. Sulatettu lehtitaikina leikataan neliöiksi ja palojen keskelle tehdään viiltoja saksilla. Päälle asetetaan “lohinakki” ja taikina kääräistään pötköksi nakkipiilojen tapaan. Ripaus mustia seesaminsiemeniä antaa näille kivan ulkonäön.
Lohipiilot toimii ihan sellaisenaankin, mutta ovat erinomaisia raikkaan dipin kanssa. Sekoitin ranskankerman joukkoon hienonnettua tilliä, sitruunankuorta ja raastettua inkivääriä. Joukkoon voi laittaa oman maun mukaan myös sitruunamehua ja mustapippuria.
Hyvää uutta vuotta!
Lohipiilot ja raikas dippi
Ainekset (16 annosta)
- 500 g
- lehtitaikinaa (8 levyä)
- 200 g
- kylmäsavulohta (pala)
- 1
- kananmuna voiteluun
- 3 rkl
- mustia seesaminsiemeniä
- Dippi
- 200 g
- ranskankermaa
- 1/2 rku
- tilliä
- 1 tl
- sitruunankuorta raastettuna
- 1 tl
- inkivääriä raastettuna
- sitruunamehua
- mustapippuria
Tee näin:
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt neliöiksi. Tee jokaiseen palaan keskelle viiltoja saksilla.
Leikkaa kylmäsavulohi noin 1 x 1 cm kokoisiksi ja 10 cm pitkiksi tikuiksi. Aseta lohet taikinan päälle. Kostuta reuna kevyesti vedellä ja kääri rullalle.
Siirrä lohipiilot leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista lohipiiloja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Valmista dippi sekoittamalla ranskankerman joukkoon hienonnettu tilli sekä raastettu sitruunankuori ja inkivääri. Mausta halutessasi sitruunamehulla ja mustapippurilla.