Laskiaispizza
Laskiaisen pizza on makea ja sen pohjana toimii kardemummalla maustettu tuulihattulevy. Tässä versiossa ei tarvitse valita mansikkahillon ja mantelimassan välillä, sillä tähän uppoaa kaikki!
Viikonloppuna vietetään taas laskiaissunnuntaita, jolloin viimeistään leivotaan pullia tai sitten ne haetaan valmiina jostain muualta. Vaikein päätös on varmasti valita mansikkahillon tai mantelimassan väliltä. Itse olen kuitenkin aina valinnut tuon mantelimassan, joka on ihan ehdoton täyte laskiaispullassa ja mitä enemmän sitä on, sen parempi.
Tämä leivonnainen lähtee uusille vesille. Pohjana toimii kardemummalla ja karvasmanteliöljyllä maustettu tuulihattutaikina, jonka päälle lisätään täytteet. Mansikkahilloa, mantelimassaa, kermavaahtoa, pakastekuivattua vadelmaa ja ripaus tomusokeria. Laskiaispizzan voi myös tarjoilla paloina ilman täytteitä, jolloin jokainen voi suunnitella oman palansa omien makumieltymysten mukaan.
Mukavaa laskiaista!
Laskiaispizza
Ainekset (6 annosta)
- 2,5 dl
- vettä
- 125 g
- voita
- 1/4 tl
- kardemummaa
- 2-3 tippaa
- karvasmanteliöljyä
- 2,5 dl
- vehnäjauhoja
- 3
- kananmunaa
- Täytteet
- 2 dl
- mansikkahilloa
- 75 g
- mantelimassaa
- 2 dl
- vispikermaa vaahdotettuna
- 1 dl
- pakastekuivattuja vadelmia
- 2 rkl
- tomusokeria
Tee näin:
Mittaa kattilaan vesi, voi, kardemumma ja karvasmanteliöljy. Kiehauta ja lisää joukkoon vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä taikina huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen sähkövatkaimella. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan 25-30 cm kiekoksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Viimeistele laskiaispizza mansikkahillolla, kermavaahtolla, mantelimassalla, pakastekuivatuilla vadelmilla ja tomusokerilla.
Oi Nam!!!!!!😍😋