Laskiaisen tiramisu
Laskiaisen tiramisu syntyy savoiardi-kekseistä, mascarponesta ja mansikkahillosta. Pinta koristellaan paahdetuilla mantelilastuilla – herkkua!
Jos laskiaisena ei jaksa leipoa pullia tai niihin on jopa kyllästynyt kokonaan, niin kokeile tätä laskiaisen tiramisua. Se valmistuu maidolla kostutetuista savoiardi-kekseistä, mascarpone-kermavaahdosta ja mansikkahillosta. Kerrokset ladotaan tarjoiluastiaan kerroksiksi. Päälle levitetään loppu vaahdosta ja sen voi tehdä ihan lusikalla tai pursottamalla kuten kuvassa. Pursottamalla pinnasta tulee ehkäpä hieman nätimpi. Päälle paahdetaan mantelilastuja ja sitten tämä laskiaisen tiramisu on valmis.
Tiramisu kannattaa nostaa jääkaappiin tekeytymään hetkeksi, jolloin sen rakenne mehustuu entisestään. Hyvää se on vielä seuraavanakin päivänä, ellei jopa parempaa!
Laskiaisen tiramisu
Ainekset (6 annosta)
- 200 g
- savoiardi-keksejä
- 1-2 dl
- kevytmaitoa kostutukseen
- 250 g
- mascaponejuustoa
- 2 dl
- vispikermaa
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 2 dl
- mansikkahilloa
- 1/2 dl
- mantelilastuja
Tee näin:
Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Mausta seos vaniljasokerilla.
Kaada maito kulhoon ja kostuta savoiardi-keksit upottamalla ne maitoon. Lado kostutetut keksit tarjoiluastian pohjalle. Kostutettuja keksejä on helppo muotoilla hieman, jotta ne mahtuvat tarjoiluastiaan paremmin.
Levitä päälle puolet mansikkahillosta ja mascarpone-kermavaahdosta. Lisää päälle loput kostutetut savoiardi-keksit, mansikkahillo ja mascarpone-kermavaahto. Voit pursottaa viimeisen kerroksen, jolloin saat pinnasta nätimmän.
Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla. Jäähdytä ja ripottele pinnalle. Nosta vuoka jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.