Lapsuuden riisimurokarkit
Nostalgiset riisimurokarkit tuovat lapsuusmuistot mieleen. Ne valmistuvat nopeasti yksinkertaisista raaka-aineista ja maistuvat taivaallisille.
Nyt on helppoja karkkeja! Näitä tuli syötyä usein lapsuudessa kaikenlaisissa juhlissa ympäri vuoden. Valmistus on helppoa, sillä sulaneeseen kookosrasvaan sekoitetaan vain kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri, kun seos on hieman jäähtynyt kaadetaan se riisimurojen päälle ja sekoitetaan hyvin. Massan kannattaa antaa jäähtyä hyvin ennen kuin sitä lusikoi muffinivuokiin ja sekoilla välillä, näin suklaaseos ottaa paremmin riisimuroihin kiinni, eikä valu vuokien pohjalle. Näiden päälle sulatin koristeeksi vielä valkosuklaata – herkkua!
Riisimurokarkit
Ainekset
- 125 g
- kookosrasvaa
- 2 dl
- tomusokeria
- 0,5 dl
- kaakaojauhetta
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 8 dl
- riisimuroja
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sulata kookosrasva kattilassa ja lisää siihen tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hieman.
Lisää joukkoon riisimurot varovasti nostellen, jotta riisimurot eivät hajoa.
Lusikoi seos muffinivuokiin.
Säilytä viileässä.