Kurpitsamakaronilaatikko
Kurpitsalla mehevöitetty kasvismakaronilaatikko on loistava arkiruoka, josta riittää useammalle päivälle. Tähän syksyiseen ruokaan ihastut takuuvarmasti!
Arkinen makaronilaatikko saa uutta potkua kurpitsasta ja chilistä – tai oikeastaan tässä makaronilaatikossa ei ole muuta tavanomaista raaka-ainetta, kuin itse makaroni. Vaikka muokkausta on tehty rankemmalla kädellä, niin ainakin lopputulos on hyvä ja se muistuttaa maultaan aika paljon kurpitsalasagnea, joka on yksi lempiruoistani.
Pitkän pohdinnan jälkeen päätin jättää jauhelihan kokonaan pois, vaikka se onkin yksi tyypillisimmistä makaronilaatikon raaka-aineista. Jauhelihan sijaan proteiinin lähteenä toimii mustapavut, jotka on helppo lisätä mihin tahansa ruokaan tuomaan ruokaisuutta. Mikäli jauheliha miellyttää enemmän, niin pavut on helppo vaihtaa siihen. Kunnon ruskistus pannulla ja vuokaan sekaan muiden raaka-aineiden kanssa.
Kurpitsamakaronilaatikko
Ainekset (8 annosta)
- 800 g
- myskikurpitsaa
- 4 dl
- vettä
- 1 tl
- suolaa
- 400 g
- makaronia
- 1
- chili
- 200 g
- tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
- 2 rkl
- tomaattipyrettä
- 1/2 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 tlk
- mustapapuja (380/230 g)
- 100 g
- pinaattia
- 1 pkt
- mozzarellaa (280/125 g)
Tee näin:
Halkaise kurpitsa ja poista sen sisus. Kuori kurpitsa ja paloittele kattilaan pieniksi paloiksi. Lisää päälle vesi ja suola. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Säästä vesi.
Soseuta kurpitsa veden kanssa sauvasekoittimella. Hienonna chili veitsellä. Lisää kattilaan chili, tuorejuusto, tomaattipyre ja mustapippuri. Sekoita, kunnes tuorejuusto on sulanut.
Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan (1,5 l vettä + 1 tl suolaa).
Kaada keitetty ja valutettu makaroni voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle kurpitsa-tuorejuustoseos.
Valuta mustapavut ja huutele ne siivilässä. Lisää mustapavut ja pinaatti vuokaan. Sekoita.
Tasoita pinta ja revi päälle mozzarellaa.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45-50 min.