Kuohuviini-valkohomejuustodippi

Kuohuviinillä maustettu valkohomejuustodippi ja sipsit sopivat erinomaisesti uudenvuodenjuhliin napostelvaksi!

skumppadippi

Sipsit ovat erottamaton osa uudenvuodenjuhlia, sillä ne ovat mitä parhainta naposteltavaa erilaisten juomien kanssa. Hieman juhlavampi dippi syntyy kuohuviinistä sekä valkohomejuustosta ja se muistuttaa maultaan hieman juustofondueta. Tämän dipin voi kuitenkin tarjoilla huoneenlämpöisenä ja silti se pysyy sopivan juokseva sipsien dippailuun.

Dipin pohja syntyy kuohuviinistä, joka suurustetaan perunajauholla. Valkohomejuustosta poistetaan kuoret veitsellä ja vain pehmeä osa pääsee dippiin mukaan. Mitään ei kuitenkaan tarvitse heittää hukkaan, sillä valkohomejuuston kuoripalat voi paloitella ja tarjota vaikkapa hillon, sekä suolakeksien kanssa. Pehmeä valkohomejuuston sisus sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä kuohuviinin sekaan. Sekaan ripaus suolaa ja mustapippuria. Kuohuviini-valkohomejuustodippi on paras tavallisten, pelkästään suolalla maustettujen sipsien kanssa.

Kuohuviini-valkohomejuustodippi

Ainekset (4 annosta)

200 g
valkohomejuustoa
1 dl
kuohuviiniä
1 tl
perunajauhoja
suolaa
mustapippuria myllystä
10 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Kuori valkohomejuuston kova kuori ohuelti veitsellä. Paloittele pehmeä osa.

Sekoita kattilassa kuohuviini ja perunajauhot keskenään. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää valkohomejuusto.

Nosta kattila liedeltä ja anna juuston sulaa välillä sekoittaen.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa sipsien kanssa.

ruoka tahnat-ja-dipit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *