Keväinen hernerisotto

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Kauniin vihreässä hernerisotossa maistuu raikas sitrus ja herkullisen makea hernepesto. Tältäkö kevät voisi maistua?

Hyvä ja laadukas arkiruoka on tärkeää. Itsevalmistettuna tietää mitä syö ja voi tehdä parempia valintoja. Inspiroiduin ulkoa tulvivasta valosta ja halusin tehdä ruokaa, jossa maistuu kevät. Kevään tullen tekee mieli aina käyttää myös värejä ruoanlaitossa aivan eri tavalla. Se, että ruoka myös näyttää hyvältä piristää roimasti arjen ruokapöytää. Olen aina pitänyt risottoa loistavana arkiruokana, sillä sitä on helppo muunnella ja valmistus on melko vaivatonta. Risottoon kannattaa aina valita siihen tarkoitettu riisi, joka on pyöreäjyväinen, kuten Arborio tai Carnaroli. Riisissä on tärkeää olla sopivasti tärkkelystä, jotta se imee itseensä nestettä kuitenkaan liikaa puuroutumatta. Lisäksi riisi kannattaa ehdottomasti jättää al denteksi siten, että siinä on vielä purutuntumaa jäljellä. On myös hyvä muistaa, että risotto kannattaa valmistaa aina juuri ennen tarjoilua, silloin se on parhaimmillaan.

Keväiseen arkeen ja miksei viikonloppuunkin sopii mielestäni herne. Pakasteherne on loistava ja helppo tuote. Herneitä saa kotimaisina läpi vuoden pakkasesta ja niissä riittää makua. Herneen joukkoon sekoitin minttua ja sitruunamehua ja lopuksi surautin ne keskenään pestoksi. Sitruksinen risotto on sopivan hapokas, johon herne tuo kivaa makeutta. Happoa ei kannatakaan risotosta unohtaa, jotta lopputulos ei ole liian raskas. Liian tuhti risotto ei maistu enää hyvältä vaan saa olon hieman liian raskaaksi.

Kuullotin riisit Becel Originalissa, se sisältää 60 % rasvaa, joten se on loistava tuote esimerkiksi paistamiseen tai leipomiseen. Becel margariini on valmistettu auringonkukka,- rypsi- ja pellavansiemenöljyistä ja se sisältää monityydyttymättömiä omega-3 ja -6-rasvoja. Lisäsin sitä myös lopussa risottoon tuomaan kiiltoa ja lisämakua. Olen käyttänyt Beceliä jo vuosia päivittäin leivän päällä, sillä siinä riittää makua ja haluan varmistaa hyvien rasvojen saamisen joka päivä. Pienetkin muutokset ovat mielestäni tärkeitä ja parantavat ruokavalion laatua. Becel-tuotteilla on sydänmerkit eli ne ovat tuoteryhmässään rasvan laadun ja suolan määrän suhteen parempi valinta. Tuotteissa riittää valinnan varaa eli joukosta löytyy varmasti vaihtoehtoja moneen makuun.

Joko te olette innoissanne kevään tulosta? Kohta alkaa taas loistavat satokaudet, joita minä ainakin odotan jo innolla.

Hernerisotto

Ainekset (4 annosta)

2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2-3 rkl
Becel Original
3 dl
risottoriisiä
1/2 dl
sitruunamehua
1 l
vettä
3 rkl
kasvisfondia
100 g
parmesania
Hernepesto
200 g
herneitä (pakaste)
1/2 rku
minttua
2 rkl
sitruunamehua
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää sitruunamehu ja anna sen imeytyä riisiin.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kasvisfondi. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi.

Hienonna sillä välin herneet, tuore minttu ja sitruunamehu keskenään karkeaksi tahnaksi.

Annostele risottoa lautaselle ja lisää päälle hernepestoa. Viimeistele annos parmesanraasteella ja mustapippurilla.

ruoka risotto kasvisruoka juustot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *