Kesälaatikko kauden raaka-aineista
Kesän herkullisin uuniruoka valmistuu kauden kasviksista. Uusista perunoista, erilaisista kasviksista, kylmäsavulohesta ja kantarelleista muhii uunissa herkullinen kesälaatikko.
Ajattelin kokeilla miten kauden kasvikset, kylmäsavulohi ja kantarellit toimisivat samassa uunivuoassa. Liemeksi tähän laatikkoon käytin dijon-sinapilla maustettua ruokakermaa, mikä kokoaa mukavasti kaikki maut yhteen. Ehdottomasti kokeilun arvoinen uuniruoka, joka sisältää paljon hyviä kesän makuja. Kesälaatikon voi kypsentää täysin kypsäksi, jolloin perunat alkavat jo hieman hajota, mutta itse jätin laatikon hieman “raa’aksi”, mikä toimii uuden sadon kasviksien kanssa mielestäni parhaiten.
Tätä tehdessä ei vielä tuoreita kantarelleja ollut saatavilla, joten turvauduin purkkitavaraan. Ihan hyviä nekin ovat, vaikka eivät tuoreita päihitä. Tänään kaupassa käydessä tuoreita olikin jo saatavilla ja pakkohan niitä oli heti ostaa (harmittaa hieman, sillä ne eivät nyt tähän laatikkoon päässeet mukaan). Seuraava ruoka blogiin onkin vähän kesäkeiton ja kantarellikeiton välimaastosta.
Kesälaatikko
Ainekset (4 annosta)
- 500 g
- uusia perunoita
- 150 g
- varsiparsakaalia
- 2 kpl
- uuden sadon porkkanaa
- 2-3 kpl
- kesäsipulia varsineen
- 100 g
- kantarelleja
- 100 g
- kylmäsavulohta
- 1 rkl
- voita vuoan voiteluun
- 2 dl
- ruokakermaa
- 2 rkl
- dijon-sinappia
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 1 dl
- tilliä hienonnettuna
Tee näin:
Pese ja viipaloi uudet perunat. Leikkaa varsiparsakaalit muutamaan osaan. Viipaloi porkkanat ja sipulit. Nosta kaikki kasvikset kulhoon.
Paista kantarelleja paistinpannulla kunnes niistä on haihtunut kaikki neste. Lisää kantarellit kasvisten joukkoon.
Viipaloi joukkoon myös kylmäsavulohi ja kaada kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan.
Sekoita keskenään ruokakerma, dijon-sinappi, suola, mustapippuri ja hienonnettu tilli. Kaada liemi kasvisten päälle uunivuokaan.
Paista kesälaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.