Kesäkurpitsapiirakka
Valmista näyttävä piirakka rullaamalla kesäkurpitsasta ruusuja sinihomejuustotäytteen päälle.
Kesäkurpitsapiirakka on hirmuisen hyvää. Tätä tuli tehtyä jo toinen piirakka tällä viikolla, sillä ensimmäinen katosi vieraiden suihin hetkessä, enkä saanut maistaa kuin pienen palan. Klassinen kesäkurpitsa muuttuu näyttäväksi, kun kesäkurpitsan leikkaa ohuiksi lastuiksi juustohöylällä ja sitten rullaa “ruusuiksi”. Ruusut asetellaan sinihomejuustolla maustetun täytteen päälle vierekkäin hieman painellen, jolloin ne pysyvät varmasti paikoillaan koko paiston ajan. Piirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä, mutta vielä hieman lämpöisenä.
Tällä kertaa oikaisin hieman piirakan teossa ja käytin kaupan valmista pohjaa. Niitä löytyykin pakastimestani aina, sillä ne ovat mielestäni mainio tuote. Mikäli piirakan pohjan haluaa valmistaa myös itse, niin kokeile vaikkapa rahka-voipohjaa.
Herkullinen kesäkurpitsa-sinihomejuustopiirakka
Ainekset
- 380 g
- piirakkataikinaa (pakaste)
- 3-4 kpl
- kesäkurpitsaa
- täyte
- 1 kpl
- punasipuli
- 2 dl
- ruokakermaa
- 1 rkl
- perunajauhoja
- 150 g
- sinihomejuustoa murennettuna
- 150 g
- ranskankermaa
- 3 kpl
- kananmunaa
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Levitä piirakkataikina vuokaan reunoja myöden.
Hienonna punasipuli kulhoon ja kaada päälle ruokakerma. Lisää perunajauhot, sinihomejuusto, ranskankerma ja kanamunat täytteeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa niistä ohuita levyjä esimerkiksi juustohöylällä. Rullaa kesäkurpitsasuikaleet ja painele piirakan pintaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuttia.
Anna piirakan vetäytyä hetki ja nauti vielä hieman lämpimänä.