Kantarellimuhennos taikinakuorella
Valmista herkullinen kantarellimuhennos ja peitä se taikinakuorella. Viimeistele annokset uunissa ja tarjoile hyöryävän kuumina.
Tämän kertainen sieniretki päätyi kauppaan, sillä metsästä ei löytynyt ainuttakaan kantarellia. Ehkäpä paikkavalinta oli huono tai sitten joku oli jo ehtinyt ne poimimaan. No onneksi kantarelleja oli saatavilla kaupassa.
Aluksi kantarelleista piti valmistaa keitto, mutta sitten päädyinkin vain muhennokseen. Kokeilin kuorruttaa pienet annokset palalla voitaikinaa ja mielestäni lopputulos oli aikas hyvä. Nämä annokset sopivat loistavasti vaikka alkupaloiksi ihan sellaisinaan, sillä niiden kanssa ei tarvitse tarjoilla edes leipää.
Kantarellimuhennos taikinakuorella
Ainekset
- 400 g
- kantarelleja
- 2 rkl
- voita
- 1 kpl
- sipuli
- 1 rkl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- kermaa
- 1/2 dl
- vettä
- 1/2 tl
- suolaa
- 3 kpl
- timjamin oksaa
- lisäksi
- 1 kpl
- voitaikinaa
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puhdista kantarellit ja hienonna niitä hieman. Paista pannulla kunnes neste on haihtunut.
Lisää pannulle voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota hetki ja lisää sitten vehnäjauhot.
Kaada mukaan vesi ja kerma. Anna hautua hetki.
Mausta tuoreella timjamilla ja suolalla.
Jaa muhennos pieniin uuninkestäviin vuokiin ja lisää päälle pala voi taikinaa. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.