Juuriselleripihvit ja valkoviinikastike
Voissa paistetut juuriselleripihvit maistuvat viettelevän pähkinäiseltä ja jopa hieman lihaisalta. Seuraksi sopii hapokas valkoviinikastike sekä rapea sitruunalla ja persiljalla maustettu ripote.
Juuriselleri jää helposti muiden juuresten varjoon ja sen yleisin käyttötarkoitus varmasti onkin erilaiset keitot – pieninä paloina liemessä kelluen. Tässä annoksessa juuriselleri pääsee näyttämään potentiaalinsa. Kuorittu ja viipaloitu juuriselleri paistetaan voissa paistinpannulla kypsäksi. Voi imeytyy ja antaa juuriselleripihveille entistä pähkinäisemmän maun.
Pihvit maistuvat herkullisilta ihan jo näin, mutta vielä enemmän niistä saa irti hapokkaan valkoviinikastikkeen kanssa. Eikä tässä vielä kaikki. Päälle halusin vielä jotain rapeaa elementtiä, niin päädyin kuivahtaneeseen leipään. Murskasin leivän, persiljan ja sitruunankuoren keskenään rapeaksi ripotteeksi. Toimii!
Juuriselleripihvit ja valkoviinikastike
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg
- juuriselleri
- 75 g
- voita
- Valkoviinikastike
- 1
- pieni sipuli
- 4 rkl
- voita
- 1 rkl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- kuivaa valkoviiniä
- 2 dl
- kuohukermaa
- ripaus valkopippuria
- 1/2 tl
- suolaa
- Ripote
- 2
- siivua kuivaa vaaleaa leipää
- 1/4 rku
- persiljaa
- 1
- luomu sitruunan kuori
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
Kuori juuriselleri veitsellä. Halkaise se ja leikkaa noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista juuriselleripihvit kypsiksi välillä käännellen noin 10 min ajan. Mausta kypsät pihvit suolalla.
Valmista valkoviinikastike. Kuullota hienonnetut sipulit voissa. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita sekaisin ja lisää viini sekä kerma. Kiehauta kastike ja keitä noin 5 minuuttia. Mausta kastike valkopippurilla ja suolalla.
Valmista ripote. Hienonna kuiva leipä kulhoon. Hienonna persilja ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa juuriselleripihvit valkoviinikastikkeen ja ripotteen kanssa.