Joulutorttuleivokset

Joulutorttuleivokset ovat uusi herkullinen tapa nauttia joulutortut! Piparimuotilla leikatut joulutorttuleivokset täytetään ihanan täyteläisellä luumumoussella.

joulutorttuleivokset

Mikäli perinteiset joulutortut alkavat kyllästyttää, niin kokeile näitä! Rapean torttutaikinan välissä on raikasta luumumoussea ja kokonaisuus on erittäin herkullinen.

Ota esimerkiksi kukan muotoisella piparimuotilla torttutaikinasta paloja ja nosta ne uunipellille. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele hieman mantelilastuja koristeeksi. Paista pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Hyvin jäähtyneet tortut leikataan keskeltä halki ja väliin valmistetaan täyte visipikermasta ja luumuhillosta. Tortut koristellaan lopuksi tomusokerilla. Helppoa ja niin herkullista.

joulutorttuleivokset

Joulutorttuleivokset

Ainekset (10 annosta)

500 g
torttutaikinaa
1
kananmuna voiteluun
1/2 dl
mantelilastuja
4 dl
vispikermaa
300 g
luumumarmeladia
tomusokeria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata torttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Ota taikinasta piparimuotilla paloja ja nosta ne uunipellille. (Voit yhdistää ja kaulia ylijääneet taikinat uudeksi levyksi.)

Voitele tortut kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä tortut hyvin.

Valmista täyte vaahdottamalla vispikerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumumarmeladi. Laita vaahto pursotinpussiin.

Halkaise tortut keskeltä ja pursota jokaisen väliin luumumoussea. Koristele halutessasi tomusokerilla.

ruoka joulu leivonnaiset joululeivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Sofia Laapotti
    18.12.2020, 16:25

    Mieletöntä… Perinteisestä joulutortusta on moneksi, kiitos lahjakkaan ruokataiteilijan, Mika Rampan!

    PS. Nyt uskallan leipoa jouluksi jotain appivanhemmilleni.

  2. Erinomainen idea! Heti tuotantoon 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *