Joulutorttuleivokset
Joulutorttuleivokset ovat uusi herkullinen tapa nauttia joulutortut! Piparimuotilla leikatut joulutorttuleivokset täytetään ihanan täyteläisellä luumumoussella.
Mikäli perinteiset joulutortut alkavat kyllästyttää, niin kokeile näitä! Rapean torttutaikinan välissä on raikasta luumumoussea ja kokonaisuus on erittäin herkullinen.
Ota esimerkiksi kukan muotoisella piparimuotilla torttutaikinasta paloja ja nosta ne uunipellille. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele hieman mantelilastuja koristeeksi. Paista pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Hyvin jäähtyneet tortut leikataan keskeltä halki ja väliin valmistetaan täyte visipikermasta ja luumuhillosta. Tortut koristellaan lopuksi tomusokerilla. Helppoa ja niin herkullista.
Joulutorttuleivokset
Ainekset (10 annosta)
- 500 g
- torttutaikinaa
- 1
- kananmuna voiteluun
- 1/2 dl
- mantelilastuja
- 4 dl
- vispikermaa
- 300 g
- luumumarmeladia
- tomusokeria
Tee näin:
Sulata torttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Ota taikinasta piparimuotilla paloja ja nosta ne uunipellille. (Voit yhdistää ja kaulia ylijääneet taikinat uudeksi levyksi.)
Voitele tortut kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä tortut hyvin.
Valmista täyte vaahdottamalla vispikerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumumarmeladi. Laita vaahto pursotinpussiin.
Halkaise tortut keskeltä ja pursota jokaisen väliin luumumoussea. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Mieletöntä… Perinteisestä joulutortusta on moneksi, kiitos lahjakkaan ruokataiteilijan, Mika Rampan!
PS. Nyt uskallan leipoa jouluksi jotain appivanhemmilleni.
Erinomainen idea! Heti tuotantoon 😉