Huijarin makaronilaatikko – jauheliha-kukkakaalilaatikko

Tämä huijarin makaronilaatikko syntyy kokonaan kukkakaalista makaronin sijaan! Maku on suorastaan täydellinen ja se maistuu parhaalta ketsupin kanssa.

huijarin makaronilaatikko

Täydellisen jauheliha-kukkakaalilaatikon metsästys voi päättyä, sillä se on tässä. Muutaman testiversion jälkeen syntyi täydellinen huijarin makaronilaatikko, joka maistuu mielestäni lähes samalta kuin tavallinen makaronilaatikko. Tässähän on siis erona se, että makaronin sijaan laatikkoon upotetaan yhteensä kilo kukkakaalia. Näin tästä syntyy myös kokonaan gluteeniton ruoka.

Kukkakaali hienonnetaan pieneksi ja keitetään nopeasti suolalla maustetussa vedessä, jonka jälkeen se jätetään siivilään valumaan muiden ainesten valmistamisen ajaksi. Sekaan paistetaan jauhelihaa ja sipulia, jotka maustetaan tuttuun tapaan ripauksella paprikajauhetta, currya, suolaa ja mustapippuria.

Kukkakaali on sen verran vetistä tavaraa, että laatikkoa ei voi tehdä suoraan perinteisellä munamaidolla, vaan nesteeksi tarvitaan jotain jämäkämpää. Sulatejuusto ja maito kiehautetaan kastikkeeksi ja sekaan lisätään neljä munaa. Tämä kastike tekee jauheliha-kukkakaalilaatikosta täydellisen koostumukseltaan.

Aluksi hieman epäilin sopisiko ketsuppi ruokaan ollekaan, mutta sehän istuu siihen iha täydellisesti. Ensi maistamisella se maistuikin aivan tavalliselle makaronilaatikolle! Tätä pitää tehdä toistekin.

huijarin makaronilaatikko

Huijarin makaronilaatikko kukkakaalista

Ainekset (6 annosta)

2
kukkakaalia (n. 1,2 kg)
400 g
naudan jauhelihaa (10 %)
1 rkl
öljyä
1
sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
currya
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Juustokastike
250 g
sulatejuustoa
3 dl
kevytmaitoa
4
munaa
1/4 tl
suolaa
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista ensin juustokastike. Paloittele sulatejuusto kattilaan ja lisää maito. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut. Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Hienonna kukkakaali pieneksi silpuksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa) noin 5 minuuttia. Kaada kukkakaalit siivilään valumaan.

Kuori ja hienonna sipulit.

Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit pannulle ja jatka kypsennystä, kunnes sipuli on pehmeää.

Mausta jauheliha-sipuliseos paprikajauheella, currylla, suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita hyvin valutettu kukkakaali ja jauheliha keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Lisää munat jäähtyneen juustokastikkeen joukkoon ja mausta ripauksella suolaa. Kaada uunivuokaan jauheliha-kukkakaaliseoksen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes vuoka on hyytynyt ja saanut pintaan hieman väriä.

ruoka uuniruoat kasvikset jauheliha
Kommentit (5)
  1. Sipuli pois ja maidoksi kunnon täysmaitoa, niin ok. Tosin kukkakaalista saa parhaan kun palat upottaa kokomaitoon, mukaan vain suolaa ja vähän voita. Pari tuntia uunissa ja on kuin hyvää juustoa.

  2. Kasvis sekaani
    11.9.2023, 13:20

    Voi tehdä kasvisversion härkiksestä tai muulihasta. Ne Jotka käyttää maitotuotteita juustoa päälle ja kermaa tai kauraruokakerma. Myös kanan jauhelihasts vois tulla hyvää.

    1. Hienoa tuotekehitys ideointia.Peukutan ….kukkakaali paistos ….ja marinoidut kukkakaalit sopivat myös dippailuun…
      Heikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *