Helppo mämmijäätelö
Pääsiäisen helpoin jälkiruoka on tässä. Kolmen raaka-aineen mämmijäätelö valmistuu hetkessä ja maistuu taivaalliselta.
Mämmi on parasta kylmänä tai jopa hieman kohmeisena. Siihen päälle kun lorauttaa vielä tilkan kermaa ja ripauksen sokeria syntyy paras makuelämys, mitä mämmistä voi saada irti sellaisenaan. Yksi loistava tapa on valmistaa mämmistä jäätelöä ja jäädyttää se valmiiksi annoksiksi isojen suklaamunien puolikkaisiin.
Tämän helpommaksi jäätelön valmistus ei voi oikeastaan enää mennä, sillä tarvitset vain kolme raaka-ainetta. Mämmi pehmennettään kulhossa pallovatkaimella ja joukkoon sekoitetaan purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa. Lopuksi joukkoon sekoitetaan vielä vaahdotettu kerma. Tämän jälkeen jäätelön voi kaataa pakastuksen kestävään astiaan tai sitten suklaamunien puolikkaisiin. Asettelin suklaamunat muffinssipellille, jotta ne pysyvät hyvin paikoillaan eivätkä kaadu. Sitten jäätelö lorotellaan niihin ja pelti nostetaan pakastimeen. Jäätymisessä kuluu ainakin muutama tunti, mutta nämä kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin ne ehtivät varmasti jäätyä kokonaan. Ennen tarjoilua ne voi vielä koristella pienillä suklaamunilla ja suklaarouheella.
Jäätelö onnistuu myös tavallisesta kondensoidusta maidosta, mutta karamellisoitu versio toimii mielestäni tässä tapauksessa paremmin.
Mämmijäätelö
Ainekset (6 annosta)
- 397 g
- karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 200 g
- mämmiä
- 2 dl
- vispikermaa
- Lisäksi
- 6 kpl
- isoja suklaamunia
- pieniä suklaamunia koristeluun
- suklaarouhetta
Tee näin:
Pehmennä mämmi pallovatkaimella kulhossa. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi.
Vaahdota kerma ja sekoita se nostelleen kondensoidun maidon ja mämmin sekaan.
Halkaise suklaamunat ja asettele ne muffinssipellille. Kaada jäätelöseos niihin ja nosta pelti pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Mieluiten yön yli.
Koristele jäätelöannokset pienillä suklaamunilla ja suklaarouheella ennen tarjoilua.