Halloweenin nakkisormi-hodaripiirakka
Halloweenin karmaisevasta hodaripiirakasta riittää monelle juhlijalle! Poimuta nakit lehtitaikinalevyn kanssa piirakaksi. Tee manteleista nakkisormille kynnet ja nauti kurkkusalaatin, ketsupin ja sinapin kanssa.
Halloweenin helppo tarjottava syntyy lehtitaikinasta, nakeista ja manteleista. Tästä piirakasta riittää syötävää noin neljällä. Nakkisormi-hodaripiirakan kanssa maistuu perinteiset täytteet eli kurkkusalaatti, ketsuppi, sinappi ja paahdettu sipulirouhe. Toki täytteitä voi varioida oman maun mukaan ja lisätäytteiksi sopisi varmasti vaikka majoneesi ja punasipuli.
Nakin päistä poistetaan pienet palat mantelikynsille, jotka lisätään paistamisen jälkeen nakkien päihin. Lehtitaikina levyt yhdistetään pitkäksi pötköksi. Nakkisormet laitetaan sen päälle ja jokaisen nakin väliin tehdään pieni poimu taikinasta. Taikina voidellaan munalla ja paistetaan uunissa kypsäksi.
Hodaripiirakan paistuessa valmistetaan kynnet. Parhaat kynnet syntyvät kuorimattomista manteleista, joista raaputetaan kuorta pois. Näin syntyy astetta näyttävämmät kynnet. Mantelikynnet painetaan nakkien päihin piirakan tultua uunista.
Nakkisormi-hodaripiirakka
Ainekset (4 annosta)
- 4
- lehtitaikinalevyä
- 1 pkt
- kuorellisia nakkeja (400 g)
- 1
- muna voiteluun
- 12-14
- kokonaista mantelia (kuorellisia)
- Tarjoiluun
- 1–2 dl
- kurkkusalaattia
- 6 rkl
- ketsuppia
- 6 rkl
- sinappia
- 1 dl
- paahdettua sipulirouhetta
Tee näin:
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä neljä lehtitaikinalevyä pitkäksi pötköksi painelemalla saumat tiukasti yhteen. Nosta taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Tee nakkeihin kynnen muotoiset viillot. Aseta taikinan päähän ensin yksi nakki. Tee taikinasta pieni poimu ja lisää seuraava nakki. Jatka kunnes koko piirakka on valmis.
Voitele taikinan pinta munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Raaputa manteleiden pinnasta kuorta, jotta ne näyttävät vaaleilta kynsiltä. Aseta mantelit nakkien päihin.
Tarjoa nakkisormi-hodaripiirakan kanssa kurkkusalaattia, ketsuppia, sinappia ja paahdettua sipulirouhetta.