Grillatut kurkku-lohivartaat
Avomaankurkku maistuu myös grillattuna! Marinoi halkaistut kurkut ja sujauta väliin lohisiivu. Grillaa kuumassa grillissä ja valele vartaat lopuksi raikkaalla yrttiöljyllä.
Grillattua avomaankurkkua on näkynyt vähän joka paikassa viime vuosina, joten pitihän sitä itsekin kokeilla. Ihan pelkkää kurkkua en lähtenyt tällä kertaa grilliin heittämään, vaan leikkasin kurkuviipaleiden väliin palan lohta. Marinoin kurkkuja hetken ensin omenaviinietikalla, sokerilla ja suolalla maustetussa marinadissa. Nämä ovat siis vähän niin kuin mummonkurkut ja ne, jos mitkä sopivat loistavasti kalaruokien kanssa.
Vartaita grillataan noin 10-15 minuuttia ja jos säät ei suosi grillausta, niin vartaat onnistuu myös erittäin kuumassa uunissa ja mielellään grillivastuksien alla. Nämä herkulliset kurkku-lohivartaat tarjoillaan raikkaan yrttiöljyn kanssa, jossa ripaus valkosipulia. Lopputulos on mielestäni oikein hyvä ja nämä ovat ainakin sitä erilaista tarjottavaa kesän grillijuhliin!
Grillatut kurkku-lohivartaat
Ainekset (4 annosta)
- 4 kpl
- avomaankurkkua
- 2 rkl
- omenaviinietikkaa
- 1 tl
- suolaa
- 1 tl
- sokeria
- 200-300 g
- lohta
- Yrttikastike
- 1 dl
- hienonnettua basilikaa
- 0,5 dl
- oliiviöljyä
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi
- Lisäksi
- grilivartaita
Tee näin:
Pese ja halkaise avomaankurkut. Mittaa muovipussiin omenaviinietikka, suola ja sokeri. Laita halkaistut avomaankurkut pussiin marinoitumaan noin 30 minuutiksi.
Leikaa lohi kurkkujen kokoisiksi viipaleiksi. Liota puisia grillivartaita vedessä.
Valmista vartaat pujottamalla niihin ensin kurkkuviipale, sitten lohi ja lopuksi vielä kurkkuviipale. Grillaa vartaita kuumassa grillissä noin 10-15 minuuttia.
Valmista yrttikastike hienontamalla basilika ja valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suolaa. Valele kurkku-lohivartaat lopuksi yrttikastikkeella.