Gluteeniton mansikka-raparperikääretorttu
Kesäinen kääretorttu syntyy itsetehdystä mansikka-raparperihillosta. Tämä gluteeniton kääretorttu on ihanan pehmeää.
Yksinkertaista, mutta niin herkullista. Tämä gluteeniton kääretorttu maistuu kaikille! Se on pumpulinpehmeää ja kesäisen raikasta. Mansikka-raparperikääretortun taikinassa on käytetty vain perunajauhoja, mikä saa aikaan erittäin ilmavan rakenteen ja on näin myös helpompi kääriä. Loistava valinta kesän kahvihetkiin.
Kääretorttuja on tullut tehtyä myös aiemminkin, herkullinen äidin kääretorttu maistuu aina ja se on jo klassikko. Syksyistä satoa kannattaa käyttää hyödyksi herkullisessa omena-puolukkakääretortussa. Hittireseptiksi asti päässyt porkkanakakku-kääretorttu vie kielen mennessään. Raparperi sopii loistavasti myös äidin takuuvarmaan raparperipiirakkaan, minkä päällä on herkullista marenkia.
Gluteeniton mansikka-raparperikääretorttu
Ainekset (20 annosta)
- 4
- kananmunaa
- 1,5 dl
- sokeria
- 1,5 dl
- perunajauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- Mansikka-raparperihillo
- 5 dl
- mansikoita pilkottuna
- 3 dl
- raparperia pilkottuna
- 2 rkl
- vettä
- 2 dl
- hillosokeria
- Lisäksi
- 2 dl
- vispikermaa
Tee näin:
Valmista ensin hillo. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään.
Vaahdota kerma.
Levitä hillo jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä takimmaiseen asti, sillä se tulee yli kääriessä. Levitä hillon päälle kermavaahto.
Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua hetki jääkapissa leivinpaperin sisällä.